Η Ο.Ε.Ε.Δ.Δ.Κ.Ι στηρίζει την σπουδαστική κι επιστημονική κοινότητα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 14:04

Η Ο.Ε.Ε.Δ.Δ.Κ.Ι στηρίζει την σπουδαστική κι επιστημονική κοινότητα

Η Ο.Ε.ΕΔ.Δ.Κ.Ι θεωρεί ότι, το σχέδιο Αθηνά για την ανώτατη & ανώτερη παιδεία είναι ένα ακόμη βήμα όπως οι προηγούμενες πρόσφατες μεταρρυθμίσεις των δομών του δημόσιου τομέα για χάρη μιας αμφίβολης οικονομίας πόρων και διασφάλισης βιωσιμότητας. Άλλο ένα χτύπημα στη τοπική κοινωνία μας έρχεται να συμπληρώσει την κατάσταση καταστροφής που συμβαίνει στην χώρα μας αλλά και στο νησί μας. Δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι το πρόβλημα που έχει να κάνει συνολικά με την κοινωνία μας .

Το σχέδιο Αθηνά δεν έχει στόχο τη βελτίωση των σπουδών στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει ως αποκλειστικό στόχο να υποβαθμίσει την παιδεία στην χώρα μας απαξιώνοντας τα Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι.

Το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι. επιχειρείται την στιγμή που έχε ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία και η κοινωνία αντιλαμβάνεται τον πραγματικό του ρόλο.

Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση των σχολών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που φιλοξενούνται στο νησί μας και παράλληλα να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας μαζί τους ώστε να γίνει πραγματικά γόνιμη και δημιουργική.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού για την συνέχιση της λειτουργίας των Τ.Ε.Ι, σεβόμενοι τις επιλογές των φοιτητών και το δικαίωμα τους να σπουδάσουν το αντικείμενο που οι ίδιοι επέλεξαν.

Η Ο.Ε.Ε.Δ.Δ.Κ.Ι μαζί με όλους τους πολίτες και φορείς της Κεφαλονιάς στηρίζει την σπουδαστική κι επιστημονική κοινότητα, στον αγώνα τους για συνέχιση της λειτουργίας των σχολών και την διαρκή εξέλιξη τους .

Για την Ο.Ε.Ε.Δ.Δ.Κ.Ι

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΤΣΑΡΟΥ                                     ΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250