O πρόεδρος της Κοινότητας Αργοστολίου στον Cosmos 96,5 – Τι λέει για τα πράσινα σημεία, την οικονομική ενίσχυση της κοινότητας και τις παραβατικές συμπεριφορές

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:19

O πρόεδρος της Κοινότητας Αργοστολίου στον Cosmos 96,5 – Τι λέει για τα πράσινα σημεία, την οικονομική ενίσχυση της κοινότητας και τις παραβατικές συμπεριφορές

O πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου Θεόδωρος Αλυσανδράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ. Ο κος Αλυσανδράτος αναφέρθηκε στα όσα συζήτησε με τον κο Γαβριελάτο, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τα θέματα τα οποία διαχειρίζεται η Τοπική Κοινότητα Αργοστολίου.

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αργοστόλι

« Τα προβλήματα στο Αργοστόλι είναι αρκετά και διαχρονικά και τα ξέρουμε όλοι. Για παράδειγμα, οι θέσεις πάρκινγκ,  το λιμάνι που πρέπει να φτιαχτεί λόγω του ότι έρχονται κρουαζιερόπλοια σε 2 μήνες. Εμείς βέβαια είμαστε γνωμοδοτικό όργανο. Είχαμε πάρει απόφαση  - αναφορικά με το πάρκινγκ – να μπούνε κάποιες σιδερένιες μπάλες στην γωνία Χοϊδά και Βεργωτή για να μην αναγκάζεται ένα αυτοκίνητο για να δει, να βγαίνει το μισό έξω. Εμείς το καταγράφουμε, το λέμε και μετά πηγαίνει στις αρμόδιες υπηρεσίες και εκτελούν το έργο. Εμείς τα περνάμε από το συμβούλιο μας και τα μεταφέρουμε. Η ανταπόκριση των υπηρεσιών είναι κάτι χρονοβόρο. Εγώ τώρα ασχολούμαι με τα κοινά και η αλήθεια είναι ότι αυτό με έχει απογοητεύσει. Πρέπει να το πεις στην υπηρεσία, να πάει ο υπάλληλος… Είναι ένα επίσης διαχρονικό πρόβλημα. Ακόμα και αυτό προσπαθούμε να το επιλύουμε».

Συνάντηση με ΕΔΑΚΙ

«Εμείς συναντηθήκαμε με την ΕΔΑΚΙ γιατί είχαμε πάρει μια απόφαση για να μπούνε κώδωνες (κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού). Εκφράσαμε την σκέψη μπούνε κώδωνες σε σημεία που είναι κοντά σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος για να μην πετάνε τα γυάλινα στους άλλους κάδους. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και με τον κο Γαβριελάτο και με τον κο Βανδώρο προκειμένου να μάθουμε κι εμείς περισσότερα πράγματα. Απ’ όσο μάθαμε και η ΕΔΑΚΙ έχει κάνει αίτηση για να έρθουν κώδωνες, αλλά δεν είναι τόσο απλό γιατί θα πρέπει να έρθουν και ειδικά απορριμματοφόρα και ανήκουν στην εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η ΕΔΑΚΙ. Μάθαμε όμως ότι και αυτή η εταιρεία είναι στα πρόθυρα  πτώχευσης».

Πράσινα σημεία

«Ενημερωθήκαμε από την ΕΔΑΚΙ και για τα  20 πράσινα σημεία που θα γίνουν στο Αργοστόλι. Εκεί ο καθένας θα μπορεί να ανακυκλώνει γυαλί, πλαστικό, μέταλλα, αλουμίνια. Θα υπάρχει και ένα χώρος στην ΒΙΠΕ και όλα αυτά θα πηγαίνουν εκεί. Αυτά τα 20 σημεία θα είναι σε όλο το Αργοστόλι και θα έχουν 5 κάδους, για να πετιέται  προς ανακύκλωση, το αντίστοιχο υλικό.

Προβλήματα και αιτήματα συλλόγων

«Δύο σύλλογοι έως τώρα μας έχουν ζητήσει βοήθεια. Ένας χορευτικός σύλλογος και ο σκακιστικός. Προσπαθήσαμε μαζί με τον Δήμαρχο για τον χορευτικό, να βρούμε χώρο για πρόβες αλλά δεν τους έκανε. Και ο σκακιστικός σύλλογος το ίδιο. Είχαμε προτείνει έναν χώρο, εκεί που έχουν πάει τώρα οι Ρομά. Βέβαια ο σύλλογος δεν το προτίμησε. Σχετικά με το θέμα των Ρομά, είναι δύσκολο αλλά θα επιλυθεί, καθώς όπως γνωρίζω και οι ίδιοι οι Ρομά θέλουν να φύγουν από εκεί. Εγώ, από τότε που έχουν κάνει την κατάληψη, έχω πάει 6 -7 φορές και έχω μιλήσει μαζί τους».

« Ένα πρόβλημα που μας είχε αναφέρει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου ήταν, για να γίνει κάτι και να μην περνάνε νταλίκες την ώρα που τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο. Έως τώρα δεν είχα άλλο παράπονο από τους γονείς, οπότε θεωρώ ότι λύθηκε αυτό. Έχουμε βέβαια και τους βανδαλισμούς… Έχουμε βάλει στο πρόγραμμα μαζί με τον Δήμαρχο να φτιάξουμε και τις τουαλέτες, αλλά μετά σκέφτομαι να τις φτιάξουμε και να πάει κάποιος να τις χαλάσει πάλι».

«Το επόμενο διάστημα έχουμε προγραμματίσει συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Διονύση Μινέτο, για να δούμε σε τι φάση βρίσκεται η Κυκλοφοριακή Μελέτη και να μάθουμε λεπτομέρειες για την ανάπλαση στο Αργοστόλι, ώστε να μπορέσω να δώσω και εγώ πληροφορίες στο Συμβούλιο μου. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε έργο, μόνο προτάσεις».

Οικονομική ενίσχυση κοινοτήτων

«Ένα επίσης σημαντικό θέμα  είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει η οικονομική ενίσχυση που χρειάζεται για να γίνουν έργα. Εμείς ως τοπική κοινότητα – και η μεγαλύτερη της Κεφαλονιάς – παίρνουμε ένα ποσό μικρό, με το οποίο μπορούμε να κάνουμε 2 – 3 πράγματα αλλά και πάλι αυτά είναι κλειδωμένα και πρέπει να δαπανηθούν για συγκεκριμένα έργα. Τα χέρια μας είναι δεμένα. Άλλωστε όλα (μελέτες, έργα) θέλουν χρήματα».

Παραβατικές συμπεριφορές

«Θα ήθελα να απευθυνθώ προς τους νέους με παραβατική συμπεριφορά (σπάσιμο τουαλετών και κάδων, μηχανάκια με εξατμίσεις κλπ), αυτά δεν είναι φαινόμενα μιας σύγχρονης και ωραίας κοινωνίας. Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, αλλά πιο αραιά. Πρέπει να έχουμε όλοι παιδεία μέσα μας για να μπορούμε να ζούμε μια πιο ποιοτική ζωή».




00 inkefalonia general ad 300X250