«Βαθιά μπολιασμένο στο DNA των Κεφαλονιτών το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης» τονίζει στον COSMOS 96,5 ο Μιχάλης Κόμης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:18

«Βαθιά μπολιασμένο στο DNA των Κεφαλονιτών το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης» τονίζει στον COSMOS 96,5 ο Μιχάλης Κόμης

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε το μέλος της ομάδας «Vibrant Kefalonia» Μιχάλης Κόμης  για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης  που ανέλαβαν μαζί με την «Monopolada»  να συλλέξουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους άστεγους της Αττικής.

Ο Μιχάλης Κόμης ανέφερε σχετικά : «Τα τελευταία 2 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στο νησί, βοηθάμε πάρα πολύ στην προβολή της αειφόρου ανάπτυξης.

Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης όπως είναι η κυκλική οικονομία, η ανακύκλωση και πάρα πολλές δράσεις τις οποίες έχουμε κάνει στο παρελθόν και συνεργασίες με διάφορους φορείς για ανακύκλωση, στο ίδιο πλαίσιο θεωρούμε ότι βρίσκεται και η αλληλεγγύη.

Γενικά στο να μπορείς να βοηθάς κάποιον η να μπορείς να παρέχεις βοήθεια.

Όσον αφορά το πώς ξεκίνησε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επειδή ταξιδεύουμε συχνά τα παιδιά της ομάδας, έχουμε τις εικόνες αυτές που μπορεί κάποιος άλλος που δεν ταξιδεύει να μην τις έχει τους άστεγους ας πούμε της Αθήνας.

Εδώ στην Κεφαλονιά είμαστε τυχεροί γιατί δεν έχουμε αυτές τις εικόνες, το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο από ότι είναι στην Αθήνα. Σε κάποιες συζητήσεις που είχαμε με φίλους μας οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Αθήνα  και συνεργάζονται με αντίστοιχους φορείς, μας πρότειναν και εμάς αν θέλουμε να συνδράμουμε στο έργο τους αυτό και δημιουργήσαμε ουσιαστικά μία καμπάνια η οποία τρέχει από την περασμένη Δευτέρα.

Συνεργαστήκαμε με τον Φορέα Αλληλεγγύης των Αθηνών, ο οποίος λειτουργεί από το 2020 και συλλέγει με τη βοήθεια του κόσμου και μόνο, όχι επιχειρήσεων , αναλώσιμα και κάποια είδη πρώτης ανάγκης.

Στη δράση αυτή ζητάμε υπνόσακους, κουβέρτες, σκουφιά, γάντια, κασκόλ, είδη υγιεινής, μωρομάντηλα, μάσκες και από τρόφιμα, ζυμαρικά ρύζι, όσπρια, ντοματοχυμούς, λάδι, μπαχαρικά και κονσέρβες.

Υπάρχει και η Κουζίνα της Αλληλεγγύης, που είναι κάτω από την ομπρέλα της ίδιας ομάδας, στην οποία καθημερινά στην Αθήνα μαγειρεύονται πάνω από 200 μερίδες ζεστού φαγητού και  διανέμονται στους άστεγους της Αθήνας.

Θέλω να επισημάνω ότι εμείς ως Κεφαλονίτες το αντιλαμβανόμαστε περισσότερο το κομμάτι της αλληλεγγύης γιατί είμαστε ένα νησί πολύπαθο. Έχουμε περάσει σεισμούς και διάφορες φυσικές καταστροφές και η αλήθεια είναι ότι χρειαστήκαμε και μείς βοήθεια, οπότε το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης  ίσως είναι βαθειά μπολιασμένο στο δικό μας DNA και η βοήθεια που θέλουμε να προσφέρουμε έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς εδώ τους Κεφαλονίτες.

Ερωτώμενος για την ανταπόκριση των Κεφαλονιτών απάντησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά και ενδέχεται να υπάρχει και χρονική παράταση. Τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης  συγκεντρώνονται στο Agora District στο Αργοστόλι.

Ο Μιχάλης Κόμης δεν άφησε ασχολίαστο ότι τα τελευταία 2 χρόνια λόγω της πανδημίας οι άνθρωποι έχουμε χάσει λίγο την ανθρωπιά μας και βιώνουμε γεγονότα με βιασμούς, δολοφονίες και αρνητικές ειδήσεις που μονοπωλούν την καθημερινότητα μας και κατέθεσε την άποψη του ότι οι δράσεις αλληλεγγύης θα έπρεπε να έχουν την θέση τους στην καθημερινή προβολή. «Μέσα στα άσχημα καλό είναι να ακούγεται ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά στον κόσμο και όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε.» είπε και τόνισε την ανταπόκριση που υπήρξε από τα τοπικά και ΜΜΕ.

Τέλος έγινε αναφορά στο Βίντεο που επιμελήθηκε για την Κεφαλονιά η Vibrant Kefalonia  στο ευρύτερο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης με στόχο την προβολή της αυθεντικότητας του νησιού και ανέλυσε με σαφήνεια το σκεπτικό του περιεχομένου του Βίντεο.

Για τις δράσεις για την Καλοκαιρινή περίοδο του 2022 ,αφού ανέφερε τις δράσεις της ομάδας  την αντίστοιχη περίοδο του 2021, ενημέρωσε ότι έχει γίνει μια πολύ καλή συνεργασία με τους αλιείς της Κεφαλονιάς και συλλέγουν τα παλιά δίχτυα στον ειδικό κάδο που παραμένει στο Λιμεναρχείο Αργοστολίου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης  




00 inkefalonia general ad 300X250