Εξελίξεις για το νέο δρόμο Αργοστολίου - Πόρου - Όσα ανέφερε ο Πανάγος Καππάτος στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:16

Εξελίξεις για το νέο δρόμο Αργοστολίου - Πόρου - Όσα ανέφερε ο Πανάγος Καππάτος στον COSMOS 96,5

O βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για μία μεγάλη σειρά κυβερνητικών ζητημάτων όπως τα εργασιακά, οι ανατιμήσεις αλλά και θέματα που αφορούν την Κεφαλονιά, όπως το Νοσοκομείο, το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και οι αποζημιώσεις του Ιανού.

«Όταν υπάρχει μια πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση, δουλειά του Βουλευτή είναι να απαντήσει σε αυτή την πρόταση και ο καλύτερος τρόπος είναι να αναλύσεις και να αναδείξεις το Κυβερνητικό έργο. Άρα αυτό προσπάθησα να κάνω, είτε αυτό είναι τα νομοσχέδια εργασίας είτε του Υπουργείου Οικονομικών, Παιδείας, ακόμα και νομοσχέδια πολύ σημαντικά για την αλλαγή της κατάστασης στην πατρίδα μας».

Για τον δρόμο Αργοστολίου Πόρου

«Αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει η τοπογράφηση και αρχιτεκτονικό γραφείο προχωράει στην μελέτη ανακατασκευής του δρόμου. Υπάρχει μια καθυστέρηση. 60 ρέματα περνάνε κάτω από αυτό τον δρόμο, άρα φανταστείτε ότι πρέπει 60 καινούργια μικρά γεφυράκια ή αποχετευτικά συστήματα, να φτιαχτούν κάτω από τον δρόμο. Θα ζητήσω να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι συγκεκριμένη για αυτόν τον δρόμο».

Νοσοκομείο – ΕΚΑΒ

«Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία το Νοσοκομείο έχει ενισχυθεί κυρίως με επικουρικό προσωπικό, με μόνιμους γιατρούς (γαστρεντερολόγο, αναισθησιολόγο τις επόμενες μέρες μόνιμο) και με αποσπάσεις από την Πάτρα. Θα μου πείτε γιατί αποσπώνται κάποιοι και δεν είναι μόνιμοι, αν είχαμε παθολόγους να προσλάβουμε θα το κάναμε. Υπάρχει έλλειψη σε όλη την Ελλάδα. Δεδομένων των συνθηκών και της πανδημίας, γίνονται προσπάθειες στο Νοσοκομείο. Το προσωπικό καταφέρνει να παίρνει πλέον τα ρεπό του και τις άδειες του. Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν προβλήματα».

«Το κληροδότημα  Βεργωτή μας χρηματοδότησε με 38χιλ. ευρώ και στέκεται πάντα δίπλα μας. Με αυτά τα χρήματα συντάσσεται μια προμελέτη για τις κτιριακές και μηχανολογικές ανάγκες του Νοσοκομείου και όταν θα την έχουμε, θα την παραδώσουμε στο Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να εκδοθεί η απόφαση να ενταχθούμε στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αποκατάσταση του».

«Το ΕΚΑΒ δεν είναι σε τραγική κατάσταση. Δουλεύει με 2 βάρδιες και όταν έγινε η προκήρυξη δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον και ψάχναμε ένα πλήρωμα ακόμα. Θα ξαναπροκηρυχθούν οι θέσεις και όπως έχω ξαναπεί, έχω την ελπίδα πως επειδή φέτος θα έχουμε τους πρώτους αποφοίτους από την σχολή, θα έχουμε και ενδιαφέρον για την Κεφαλονιά».

Εργασιακά - Ανεργία

«Αυτά που αναφέρει το ΚΙΝΑΛ για τα εργασιακά, είναι πολιτικά πυροτεχνήματα.  Επί εποχής ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε 12ωρη εργασία; Βεβαίως και υπήρχε. Επίσης, κάπου διάβασα ότι το 2011 ψηφίστηκε η εργασιακή κάρτα. Αν είχε ψηφιστεί, όλοι θα ήξεραν ότι υπάρχει ψηφιακή κάρτα εργασίας. Η ψηφιακή κάρτα εξασφαλίζει τα δικαιώματα του εργαζόμενου. Θα μπορεί ένας εργαζόμενος να αποδεικνύει πότε πήγε και πότε έφυγε από την δουλειά του. Θα την χειρίζεται ο ίδιος…Ψηφίστηκε  από τη Νέα Δημοκρατία το 2021 και θα αρχίσει να ισχύει από το καλοκαίρι. Αν υπήρχε ψηφιακή κάρτα θα το ξέραμε όλοι».

 «Αναφορικά με την μείωση της ανεργίας, τα στοιχεία που έδωσα στην Βουλή είναι από την ΕΛΣΤΑΤ και όχι από το μυαλό μου. Αναλάβαμε την ανεργία όταν ήταν στο 17% περίπου και την πήγαμε στο 13%. Η Κυβέρνηση πάει πολύ καλά με το θέμα της ανεργίας, σε περίοδο κρίσης. Η ανεργία μειώνεται σταθερά στην Ελλάδα».

ΕΝΦΙΑ – Αντικειμενικές αξίες

«Μειώθηκε μέσο – σταθμικά 22% ο ΕΝΦΙΑ. Πράγματι υπάρχουν αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμπαρασύρει τον ΕΝΦΙΑ προς τα πάνω γιατί θα μπουν “κόφτες”, τους οποίους θα τους ανακοινώσει το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Οικονομικών. Άρα δεν θα υπάρξουν αυξήσεις».

«Η Ιθάκη δεν είχε ποτέ αντικειμενικές αξίες, είχε συγκριτικά. Όταν γίνονται αγοραπωλησίες δηλώνεται το ύψος του τιμήματος του ακινήτου που μεταβιβάζεται. Όταν λοιπόν λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την Ιθάκη, έχουν φτάσει  ψηλά, είναι αναμενόμενο να έχουμε αυτές τις αυξήσεις. Αυτό όμως δείχνει την πραγματική αξία του ακινήτου. Όμως επαναλαμβάνω, αυτό δεν θα συμπαρασύρει τον ΕΝΦΙΑ. Σκοπός του Υπουργείου είναι να υπάρξει περεταίρω μείωση».

Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου

«Από τους σεισμούς του 2014 και μετά δεν έγινε τίποτα για τις εργατικές κατοικίες Ληξουρίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς φέραμε μια τροπολογία πέρυσι για την κατεδάφιση, η οποία δεν ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εργολάβος πάντως υπάρχει και αναμένεται να εγκατασταθεί σύντομα. Το θέμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε κάτι που είναι προς όφελος των πολιτών του Ληξουρίου».

Αυξήσεις σε ενέργεια - αγαθά

«Οι αυξήσεις είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν είναι εσωτερικό πρόβλημα. Η αντιπολίτευση και η κριτική που γίνεται στην Κυβέρνηση, είναι στο τι μέτρα λαμβάνουμε. Από τότε που ξεκίνησαν οι αυξήσεις, η Κυβέρνηση ενισχύει – ως προς την ενέργεια – με αποφάσεις της κάθε μήνα, όλα τα νοικοκυριά. Ακόμα και στις επιχειρήσεις υπάρχει βοήθεια με άλλον τρόπο και άλλα μέτρα. Στηρίζει η Κυβέρνηση με κάθε τρόπο».

Αποζημιώσεις Ιανού

«Είναι έως θράσος να μιλάνε για καθυστερήσεις. Για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση αντέδρασε έτσι τόσο άμεσα σε μια φυσική καταστροφή. Σε λιγότερο από ένα χρόνο μοίρασε 50 εκατ. σε επιχειρήσεις και κατοικίες και νομίζω ότι είναι πολιτικό θράσος να μιλάνε κάποιοι για καθυστερήσεις, όταν αυτοί δεν έδιναν ποτέ αποζημίωση. Πρέπει να πω ότι όντως υπολείπονται κάποιες αποζημιώσεις, είναι όμως πολύ λίγες και μόλις θα υπάρξουν χρήματα, θα δοθούν».

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πάτρα

«Είναι μια εταιρεία. Γίνονται τέσσερα δρομολόγια την μέρα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα που κόπηκε για ενάμιση μήνα το Πάτρα – Σάμη. Καλό θα ήταν να υπάρχει. Υπήρξαν πιέσεις από το Υπουργείο και τον Δήμαρχο Ιθάκης προς την εταιρεία, για να υπάρξουν δρομολόγια προς την Ιθάκη. Πάντως είναι δικαίωμα της εταιρείας να αποσύρει για ένα διάστημα το καράβι και να το πάει για service.

Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

«Διάβασα κι εγώ ένα δημοσίευμα που αναφέρει ότι παγώνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αλλά δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουν εγκριθεί 16 εκατ. για τον Δήμο Αργοστολίου, υπολείπονται εγκρίσεις και οι άλλοι Δήμοι δεν πρόλαβαν να καταθέσουν προτάσεις – μελέτες που να φτάνουν το ποσό που τους αναλογεί. Υπάρχει από πολλούς βουλευτές το αίτημα να ξανανοίξει η προθεσμία υποβολής, για να γίνουν και άλλες καταθέσεις προτάσεων. Προς απογοήτευση όσων αντιπαλεύονται το πρόγραμμα, ενημερώνω ότι θα έχουμε και άλλα έργα που θα ενταχθούν και έχουμε μπροστά μας και το Ταμείο Ανάκαμψης».

Διαβάστε επίσης:  Σαφείς απαντήσεις Καππάτου για την επικοινωνία με Φουρθιώτη - "Ο ίδιος μου έστειλε email με αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό"




00 inkefalonia general ad 300X250