Διακήρυξη Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση κυλικείου του 5ου Δημοτικού Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 10:36

Διακήρυξη Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση κυλικείου του 5ου Δημοτικού Αργοστολίου

ΣΧΟΛΙΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Α’ Βαθμιας  Εκπαίδευσης

Δήμου Αργοστολίου               

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ  ΣΧΟΛ ΚΟΙΝ 5ου  ΔΗΜ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Η   Σχολική    επιτροπή Α’ βαθμιας  εκπαίδευσης Δήμου Αργοστολίου και   σύμφωνα με την 05/2022    απόφαση ΔΣ   αυτής (ΑΔΑ:ΩΣΡΦ46ΜΑ0Π-Α64) , καθόρισε τους όρους διεξαγωγής δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές, για την μίσθωση του κυλικείου 5ου Δημ Σχολείου   Αργοστολίου , οι όποιοι έχουν ως κάτωθι:

1. Τόπος και χρόνος του διαγωνισμού

Ο  διαγωνισμός    θα    γίνει    στο    γραφείο    συνεδριάσεων ΔΣ    Σχολικής

Επιτροπής Α’βαθμιας εκπαίδευσης  Δήμου Αργοστολίου (Δημ Θέατρο  Αργοστολίου

‘’ ο Κέφαλος’’) στις 14 /02/2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00 μμ.

Οσοι   ενδιαφερόμενοι   (υποψήφιοι) θα παρευρίσκονται στην διαδικασία αποσφράγισης  των προσφορών , λαμβάνουν γνώση  όλων των στοιχείων και των προσφορών όσων συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Προσφορές που υποβάλλονται στην Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού , μετά την έναρξη της διαδικασίας    αποσφράγισης    (ώρα 13.00μμ) δεν αποσφραγίζονται, αλλά παραδίδονται στους   υποψηφίους ενδιαφερόμενους   ως εκπρόθεσμες. Αντιπροσφορές  δεν γίνονται δεκτές.

2. Δικαίωμα συμμετοχής  στον διαγωνισμό έχουν:

α) Φυσικά πρόσωπα καθώς και δημοτικά νομικά πρόσωπα.

β) Πολίτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνώστες της Ελληνικής γλώσσας.

Το     επίπεδο γλωσσομάθειας   τους για την καλή εκτέλεση των καθηκόντων τους, διαπιστώνεται από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού

Δε γίνονται δεκτοί στο διαγωνισμό::

α) Όσοι απασχολούνται στο δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ. με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση.

β) Συνταξιούχοι.

γ) Όσοι έχουν κώλυμα διορισμού στο Δημόσιο, σύμφωνα με α΄ρθρα 4 , (παρ

1,2,3 και 4),5,7,8, και 9 Ν 3528/2007(ΦΕΚ26 /Α’/09-02-2007)

δ) Όσοι είναι ανάδοχοι εκμετάλλευσης άλλου κυλικείου Δημόσιου ή Ιδιωτικού Σχολείου

3. Δικαιολογητικά συμμετοχής:

α) Έγγραφη αίτηση με πλήρη στοιχεία του διαγωνιζομένου.

β) Έγγραφη οικονομική προσφορά για το κατά μαθητή ποσό, η οποία θα τοποθετείται σε ξεχωριστό από τα άλλα δικαιολογητικά κλειστό αδιαφανή φάκελο, καθαρογραμμένη χωρίς ξέσματα, σβησίματα, προσθήκες, διορθώσεις. Η προσφορά αυτή δεν θα είναι μικρότερη των οκτώ (08,00€) Ευρώ ,ανά μαθητή , ανά έτος.

γ) Πιστοποιητικό προϋπηρεσίας σε εκμίσθωση σχολικού κυλικείου από την αντίστοιχη σχολική επιτροπή.

δ) Πιστοποιητικό πολυτεκνίας από τον αρμόδιο φορέα.

ε)      Πιστοποιητικό      Φορολογικής            &      Δημοτικής            (Δήμος

Αργοστολίου)ενημερότητας.

στ) Πιστοποιητικό Εισαγγελίας ότι δεν είναι φυγόποινος ή φυγόδικος. ζ) Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου.

η) Ποσό εγγύησης (συμμετοχής  στον διαγωνισμό) τριακόσίων-300,00€- Ευρώ σε  μετρητά.

Η εγγύηση αυτή θα επιστραφεί στον ενδιαφερόμενο μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού  πλην  αυτού  στον  οποίο  θα  κατακυρωθεί  ο  διαγωνισμός  και  θα επιστραφεί άτοκα μετά τη λήξη της σύμβασης ο  οποίος    πρέπει  να  καταβάλλει συμπληρωματικά αντίστοιχο ποσό με την μορφή εγγυητικής    επιστολής    που να καλύπτει συνολικά το 20% του ετήσιου  μισθώματος ως εγγύηση  καλής  εκτέλεσης

της Σύμβασης.

θ)   Υπεύθυνη   δήλωση   του   ν.   1599/1986   ότι   δεν   είναι   ανάδοχος εκμετάλλευσης άλλου Κυλικείου δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου .

ι) Πιστοποιητικό δημόσιας αρχής από το οποίο να προκύπτει η ιδιότητα γονέα μονογονεϊκής οικογένειας,

ια) Πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ

ιβ) Βεβαίωση μη οφειλής στις σχολικές επιτροπές Α’ βαθμιας &   Β΄βαθμιας εκπαίδευσης Δήμου Αργοστολίου , ή σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών βεβαίωση

ρύθμισης και  ομαλής εξυπηρέτησης αυτών.

Για τη συμμετοχή των δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων απαιτούνται όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά εκτός του Πιστοποιητικού Εισαγγελίας, της Υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/1986 και του αποσπάσματος Ποινικού μητρώου. Απαιτείται, όμως  επιπλέον αποδεικτικό  έγγραφο  του  εξουσιοδοτημένου  να  συμμετάσχει  στο διαγωνισμό ατόμου. Τα δημοτικά ή κοινοτικά πρόσωπα που συμμετέχουν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας σχολικών κυλικείων εκ του καταστατικού τους.

Η  μη   υποβολή  έστω και ενός   των ανωτέρω δικαιολογητικών (πλην των   γ, δ, ι & ια) αποτελεί   λόγο  αποκλεισμού  του υποψηφίου από την διαγωνιστική

διαδικασία.

ΟΛΑ   τα ανωτέρω απαιτούμενα    δικαιολογητικά   κατατίθενται από τον υποψήφιο ενδιαφερόμενο    σε κλειστό  φάκελο , τακτοποιημένα σύμφωνα με την σειρά   που αναφέρονται ανωτέρω._

4. Αποσφράγιση προσφορών

Η αποσφράγιση των προσφορών γίνεται δημόσια ενώπιον της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού. Όσοι παρίστανται στη διαδικασία αποσφράγισης των προσφορών, λαμβάνουν γνώση των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό. Η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού προβαίνει στην έναρξη της διαδικασίας αποσφράγισης των προσφορών κατά την ημερομηνία και ώρα που ορίζεται από την προκήρυξη. Προσφορές που υποβάλλονται στην Επιτροπή μετά την καταληκτική ημερομηνία & ώρα υποβολής αιτήσεων,  δε γίνονται δεκτές.

5.Υποβολλή  ενστάσεων

Ένσταση κατά της νομιμότητας διενέργειας του διαγωνισμού ή της συμμετοχής κάποιου σε αυτόν, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού υποβάλλεται μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία διενέργειάς του ,στην Τριμελής Επιτροπή που είναι αρμόδια για την Διενέργεια & κατακύρωση του διαγωνισμού,. Η επιτροπή υποβάλλει την ένσταση με αιτιολογημένη γνωμοδότηση της   στο   ΔΣ , προκειμένου να αποφανθεί τελικά για την αποδοχή ή την απόρριψή της.

6.Περίπτωση ισοβαθμίας πλειοδοτών

Στην περίπτωση, που οι πρώτοι στον αριθμό μορίων είναι δύο ή περισσότεροι, η Επιτροπή τους ζητάει να προσκομίσουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα νέα έγγραφη οικονομική προσφορά. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε επόμενη εργάσιμη ημέρα μέχρι να υπάρξει πλειοδότης με τον υψηλότερο αριθμό μορίων.

7.Διάρκεια μίσθωσης

Η διάρκεια μίσθωσης ορίζεται μέχρι την 30η Ιουνίου μετά τη συμπλήρωση των εννέα

εννέα (9) έτη από   την ημερομηνία   υπογραφής  της σύμβασης .

8.Καταβολή μισθώματος

Η  ετήσια  καταβολή μισθώματος  κυλικείου θα γίνεται στο Ταμείο της Σχολικής

Επιτροπής σε τρεις -03 - δόσεις. Η πρώτη δόση προσδιορίζεται στις 30

Νοεμβρίου, η δεύτερη στις 28 Φεβρουαρίου και η τρίτη στις 31 Μαΐου.

Το  ύψος εκάστης δόσης  προσδιορίζεται από τον τύπο: U=1/189 *α*β* γ

Όπου :U=ποσό  δόσης, 189 = εργάσιμες ημέρες  σχολικού έτους, α= τιμή προσφοράς, β= αριθμός   φοιτούντων μαθητών στην περίοδο(τρίμηνο), γ= εργάσιμες  ημέρες σχολείου στην περίοδο(τρίμηνο)

Ο   αριθμός  φοιτούντων μαθητών  στο σχολείο (β)  καθώς και οι ημέρες εργασίας σχολείου στην περίοδο(γ), βεβαιώνονται κάθε φορά εγγράφως από τον Δντη του σχολείου.

Κατά την περίοδο των   εξετάσεων (από έναρξη αυτών έως τέλος του σχολικού έτους  το μίσθωμα   υπολογίζεται  με το ήμισυ της τιμής  προσφοράς.

9.    Ο  πλειοδότης  που  θα  αναλάβει  την  εκμετάλλευση του κυλικείου θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

α)     Απαγορεύεται  η  υπεκμίσθωση   του  κυλικείου   ή   η παραχώρηση σε άλλο άτομο

β)    Είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση φορολογικής  ταμειακής μηχανής γ)    Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ(ΕΦΚΑ)

δ)  Για τη λειτουργία του κυλικείου απαιτείται η έκδοση σχετικής αδείας,

ε)  Τα προς πώληση προϊόντα είναι αυτά που αναφέρονται και ορίζονται από την  Υγ.Διαταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ 81025/27-08-2013(ΦΕΚ 2135/29-08-2013 τεύχος Β’).

στ)       Θα  πρέπει  να  συμμορφώνεται  πλήρως  προς  τις  υποδείξεις  της επιτροπής ελέγχου του κυλικείου και του Δ/ντή του σχολείου

ζ)   Είναι υποχρεωμένος να καθαρίζει τον αύλειο χώρο από προϊόντα που πωλούνται στο κυλικείο

η) Εφαρμόζεται    η Αγορανομική διάταξη 3/2012/Α4-442 (ΦΕΚ 2432/04-09-

2012 Τευχος Β’) , η οποία αφορά σε καθορισμό νέων ανώτατων τιμών διάθεσης   ορισμένων ειδών πωλούμενων από το κυλικείο, όπως αυτή τροποποιείται κάθε φορά.

θ) Ο   μισθωτής    υποχρεούται σε πληρωμή  της   δαπάνης  που  προκύπτει από την δημοσίευση περίληψης    της παρούσας διακήρυξης    στον τοπικό τύπο.

ι) Η  καταβολή  του μισθώματος (δόσης)  γίνεται σε διάστημα  όχι μεγαλύτερο των πέντε(05) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία   γνωστοποίησης της σχετικής απόφασης Προέδρου στον μισθωτή.

κ)Ο μισθωτής είναι  υποχρεωμένος στην πλήρη εφαρμογή της απόφασης με αριθ  πρωτ  Υ1γ/Γ.Π/Οικ 81025/27-08-2013    της    Υφυπουργού  Υγείας    με θέμα:’’ Kανόνες Υγιεινής σχολικών κυλικείων , καντινών (σταθερών) , χώρων εστίασης εντός των σχολείων και καθορισμός προϊόντων που διατίθενται από αυτά , εντός δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων α΄βαθμιας & β΄βαθμιας εκπαίδευσης ‘’.

λ)Ο μισθωτής υποχρεωμένος   στην προσκόμιση   βεβαίωσης   επιτυχούς παρακολούθησης σεμιναρίου  υγιεινής  και ασφάλειας του Ε.Φ.Ε.Τ , σε εύλογο χρονικό διάστημα.

10.  Η  Σχολική  Επιτροπή  έχει  το  δικαίωμα  να  μην  κατακυρώσει  το  διαγωνισμό, εφόσον κρίνει τις προσφορές απαράδεκτες ή για οποιοδήποτε λόγο κρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ασύμφορο.

11.  Υπολογισμός  μοριοδότησης

Η μοριοδότηση γίνεται ως εξής:

Ι. Κάθε προσφορά (τιμή) πολλαπλασιάζεται επί δύο (02).

II. Για κάθε χρόνο προϋπηρεσίας σε εκμίσθωση σχολικού κυλικείου υπολογίζεται ένα (01) μόριο. Το σύνολο των μορίων λόγω προϋπηρεσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα οκτώ (08).

III. Για την πολυτεκνική ιδιότητα υπολογίζονται μόρια ως ακολούθως:

-Πολύτεκνος υποψήφιος εκμεταλλευτής κυλικείου: πέντε (05) μόρια

-Υποψήφιος εκμεταλλευτής κυλικείου προερχόμενος από πολυτεκνική οικογένεια:

τρία (03) μόρια

IV. Μονογονεϊκή ιδιότητα: τέσσερα (04) μόρια

V. Πιστοποιημένος από τον ΕΦΕΤ υποψήφιος εκμεταλλευτής κυλικείου: επιπλέον ένα (01) μόριο.

VI. Πιστοποιημένος είτε μέσω ΕΟΠΠΕΠ είτε μέσω εναλλακτικών σχημάτων (ΕΣΥΔ):

δύο (02) μόρια. (παρ.1 Κ.Υ.Α. 64321/Δ4/16.05.2008 (ΦΕΚ 1003 /30.05.2008 τεύχος

Β), όπως αντικαταστάθηκε με την ΚΥΑ Φ2/1553/129578/Δ1/04.08.2016 (ΦΕΚ

2646/25.08.2016 τεύχος Β')

12.  Η μίσθωση σχολικών κυλικείων κατά οποιονδήποτε τρόπο δεν υπάγεται στις διατάξεις   για τις εμπορικές  μισθώσεις.

Β. Οι παραπάνω όροι είναι υποχρεωτικοί. Η παράβαση ενός και μόνο όρου από το μισθωτή θα έχει ως συνέπεια την καταγγελία της σύμβασης.

Το κυλικείο    ελέγχεται από την’’ Επιτροπή ελέγχου λειτουργίας  κυλικείου’’ , η οποία και εισηγείται  στην Σχολική Επιτροπή  την καταγγελία της σύμβασης   για  ουσιώδη λόγο, που οφείλεται σε πράξη ή αμέλεια  του εκμεταλλευτή-αναδόχου του κυλικείου . Η Σχολική  επιτροπή (ΔΣ) θα κρίνει αν συντρέχει ή μη λόγος καταγγελίας  της Σύμβασης και θα αποφασίσει σχετικά , αφού πρώτα κληθεί να εκφράσει τις απόψεις του ο εκμεταλλευτής   του κυλικείου. Η     λήψη   απόφασης   ΔΣ     για καταγγελία     της υφιστάμενης  μίσθωσης κυλικείου συνεπάγεται:

1.Kατάπτωση     εγγυητικής επιστολής   καλής εκτέλεσης   Σύμβασης   μίσθωσης κυλικείου , υπέρ της Σχολικής Επιτροπής

2. Απόδοση     χώρου (κυλικείου)   στην κατάσταση που παρέλαβε αυτό ο μισθωτής , εντός  δέκα -10- τα αργότερο ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής  απόφασης ΔΣ.

Γ. Με ευθύνη της  Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής περίληψη της διακήρυξης θα σταλεί για δημοσίευση σε  μία-01- τοπική εφημερίδα και θα τοποθετηθεί-αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου(5ο Δημ Σχολείο Αργοστολίου).

14.    Φάκελοι  υποψηφιότητας      γίνονται δεκτοί   από Δευτέρα  07/02/2022 έως και την Πέμπτη 14/02/2022   και  ώρα  13.00πμ

Οι φάκελοι υποψηφιότητας  κατατίθενται  πλήρης  και σφραγισμένοι-κλειστοί    :

1. Στο     Γραφείο Σχολικής   επιτροπής Α’Βάθμιας     εκπαίδευσης   Δήμου Κεφαλονιάς –Λεωφ Βεργωτη    160-Ισόγειο    -υπεύθυνος    κος Βουτσινάς Φραγκίσκος  τηλ επικ:2671027151,καθημερινά  όλες  τις εργάσιμες  ημέρες  και από ώρα  09.00-12.00πμ.

2.  Στην       Επιτροπή       διενέργειας       διαγωνισμού    -  (Δημ    Θέατρο Αργοστολίου ‘’ο Κέφαλος’’ , την ημέρα   διεξαγωγής του διαγωνισμού   την Δευτέρα   14/02/2022    &    από   ώρα    12.30 μμ έως καταληκτική ώρα

13.00μ.μ.

ο    Πρόεδρος

ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250