Είναι όντως εγκαταλελειμμένος ο Πισαετός ; Απαντήσεις Στανίτσα στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:33

Είναι όντως εγκαταλελειμμένος ο Πισαετός ;  Απαντήσεις Στανίτσα στον COSMOS 96,5

O Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και έδωσε για μια ακόμα φορά απάντηση στα δημοσιεύματα, που παρουσιάζουν το λιμάνι του Πίσω Αετού σε πολύ άσχημη κατάσταση και εγκαταλελειμμένο.

«Το είδα το δημοσίευμα και χαίρομαι που υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα γιατί μας βοηθούν ώστε να ξέρουμε τι γίνεται. Περίμενα όμως, από την στιγμή που υπήρχε ανταποκριτής στην Ιθάκη και κατέγραψε την κατάσταση του Λιμανιού, θα έκανε και ένα ρεπορτάζ για τα έργα που γίνονται και τις αποκαταστάσεις από τον «Μπάλλο», να μην προβάλλονται μόνο τα κακά αλλά και τα καλά, αν θέλουμε να κάνουμε αντικειμενική δημοσιογραφία».

«Βλέποντας το ρεπορτάζ, πήγα στο Πίσω Αετό για να δω και εγώ τι προβλήματα υπάρχουν. Δεν απολογούμαι, αλλά έχω το δικαίωμα να κάνω κριτική στο ρεπορτάζ. Όντως λείπουν δύο φρεάτια, τα οποία ο ηλεκτρολόγος τα έχει παραγγείλει εδώ και μια εβδομάδα. Το ένα φρεάτιο το έκλεψαν και το άλλο το έχουν σπάσει. Τα φρεάτια ήταν από την εργολαβία του λιμανιού και δεν υπάρχουν τέτοια στην αγορά. Ο ηλεκτρολόγος ήδη τα έχει παραγγείλει και περιμένουμε να έρθουν για να τοποθετηθούν. Αυτά τα φρεάτια λείπουν περίπου μια εβδομάδα».

«Αναφορικά με τον προβολέα, όντως ήταν ανοιχτός. Τον είχε ξεχάσει ο υπάλληλος που είναι εκεί. Στο λιμάνι γινόντουσαν κλεψιές και είχαμε πει να βάλουμε έναν χρονοδιακόπτη. Ο προβολέας μένει αναμμένος όλο το βράδυ για ασφάλεια, όμως επειδή έχουμε πρόβλημα, με τα ηλεκτρολογικά του κτιρίου δεν έχει μπει ακόμα ο χρονοδιακόπτης, ώστε να ανοίγει και να κλείνει από μόνος του. Παρόλα αυτά, ο προβολέας θα μένει ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για λόγους ασφάλειας, γιατί το τελευταίο διάστημα είχαμε και ζημιές και κλεψίματα. Μέχρι και μάνικες από τις πυροσβεστικές φωλιές έχουν πάρει».

«Όντως υπήρχαν σκουπιδάκια τα οποία είχε φέρει η βροχή. Σε ένα λιμάνι 10 στρέμματα, λογικό είναι να υπάρχουν. Καθαρίζονται και ξαναεμφανίζονται. Υπάρχει και μια πινακίδα της Levante Ferries που την έχει αφήσει η εταιρεία στο λιμάνι και θα φύγει μαζί με το κοντέινερ. Ήδη τώρα το Λιμενικό Ταμείο, φτιάχνει τα γκισέ, για να φύγουν τα κοντέινερ και ο κόσμος να βγάζει εισιτήρια μέσα στο κτίριο. Η πινακίδα είχε αφαιρεθεί από τα κοντέινερ εδώ και περίπου 20 μέρες για να φύγει μαζί με το καράβι».

«Υπάρχει μια φωτογραφία στο ρεπορτάζ με κάποια ξύλα. Αυτά δεν είναι ξύλα είναι ένα βάθρο, το οποίο το χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους τα πλοία και τα γιοτ. Έχω τραβήξει και φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται και η πινακίδα και το βάθρο. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν, πως κάποιοι λένε ότι το λιμάνι είναι εγκαταλελειμμένο. Και έχω και την απορία: Γιατί δεν με πήρε κάποιος τηλέφωνο – αν θέλει να κάνει ρεπορτάζ – να πάμε μαζί στο λιμάνι και να τα εξηγήσω όλα. Όταν δημοσιεύονται φωτογραφίες έτσι, δημιουργείται μια άλλη άποψη. Το κινητό μου το έχουν όλοι και δεν έχω κρυφτεί ποτέ ούτε εγώ, ούτε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θεόφιλος Μιχαλάτος».

«Τα πραγματικά προβλήματα που έχει ο Πίσω Αετός δεν έχουν προβληθεί. Αυτά είναι πως θα πάει νερό, πως θα γίνει η σύνδεση με τον ΟΤΕ. Υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν όπως μια βραχοπροστασία, μια δενδροφύτευση…Αυτά πρέπει να δούμε».




00 inkefalonia general ad 300X250