Για πόσο καιρό δεν θα εκτελείται το Σάμη - Πάτρα - Μπορούσε να γίνει τμηματική συντήρηση  ; Τι απαντά η LEVANTE στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:26

Για πόσο καιρό δεν θα εκτελείται το Σάμη - Πάτρα - Μπορούσε να γίνει τμηματική συντήρηση  ; Τι απαντά η LEVANTE στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος της εταιρείας «Levante Ferries» Γιάννης Πυλαρινός για τα δρομολόγια των πλοίων της Εταιρείας όπως αυτά διαμορφώνονται στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη  μετά την αποχώρηση των Α. Κάλβος και Μαρε ντι Λεβάντε για την ετήσια συντήρηση τους και την διακοπή του δρομολογίου Σάμη-Πάτρα.

Ο κ. Πυλαρινός στην ενημέρωση για την μεγάλη αντίδραση των κατοίκων της Κεφαλονιάς για τα δρομολόγια όπως αυτά διαμορφώθηκαν απάντησε: «Κατά πρώτο είχαμε πει την προηγούμενη  φορά που είχαμε μιλήσει ότι η γραμμή από 10/1 μέχρι τέλη Φλεβάρη θα σταματήσει της Πάτρας Σάμης για την ετήσια επισκευή του καραβιού. Αυτό ήτανε αναμενόμενο και είναι υποχρεωτικό, δηλαδή πρέπει να συντηρηθεί το καράβι, δεν γίνεται διαφορετικά.» 

giannis pilarinosΣτην ερώτηση αν θα γινόταν να πάνε για επισκευή σε χωριστά χρονικά διαστήματα τα πλοία ,απάντησε ότι το Μάρε Ντι Λεβάντε που είναι μεγάλο καράβι  πηγαίνει τώρα για επισκευή  γιατί δεν μπορεί τους άλλους μήνες κανένα άλλο καράβι να εξυπηρετήσει την Ζάκυνθο ,οπότε κάθε χρόνο μετά την εορταστική περίοδο πάει για συντήρηση. Τυγχάνει το ίδιο διάστημα επειδή είναι πολύ  μικρή η κίνηση να πηγαίνει για επισκευή και το Α. Κάλβος. «Πιστεύω ότι η καλύτερη εποχή για να σταματά το Πάτρα-Σάμη για 40 μέρες είναι αυτή. Νομίζετε ότι η εταιρεία θέλει  και τα 2 καράβια πάνω και 1 που φτιάχνει, το Σμύρνα 3 ; Καταλαβαίνετε τι πίεση θα έχει η εταιρεία αυτή τη στιγμή στην Αθήνα με 3 καράβια ,προκειμένου τον Μάρτη να έχουν γυρίσει όλα πίσω και τι έξοδα ταυτόχρονα όλα μαζί ;Καταλαβαίνετε ότι και για μας είναι κούραση αυτό, αλλά είναι η καλύτερη εποχή για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τους υπόλοιπους μήνες.

Για την δυσαρέσκεια που έχει εκφρασθεί για τις ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων ο κ. Πυλαρινός ανέφερε: Ότι ένα μήνα πριν έστειλαν    τα καινούρια δρομολόγια  προς έγκριση, τα οποία δεν είναι αυτά που εκτελούν σήμερα και τα οποία θα τους τα ενέκριναν  στις 17 Ιανουαρίου. Δήλωσε ότι  θέληση της εταιρείας είναι να εξυπηρετεί και την εμπορική κίνηση και την επιβατική κίνηση και προτού αλλάξουν  δρομολόγια ,προσεγγίζουν το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς για την εξυπηρέτηση της κίνησης αλλά και τον Δήμαρχο της Ιθάκης . Ο Δήμαρχος Ιθάκης  όπως είπε  τους παρακάλεσε να προσθέσουν  δρομολόγια έστω και από την Κυλλήνη για το διάστημα αυτό. Φυσικά ήθελε να μην σταματήσει η γραμμή ,αλλά δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο από την στιγμή που πρέπει το πλοίο να συντηρηθεί. Πρόσθεσε ότι είχαν την διαβεβαίωση του  προέδρου  του ΚΤΕΛ κ. Σαμούρη ότι θα υπάρχει πάντα λεωφορείο στο δρομολόγιο προκειμένου να εξυπηρετείται η Ιθάκη. 

Για το δρομολόγιο των  5 το πρωί ανέφερε ότι είναι για να εξυπηρετείται η εμπορική κίνηση  και αφού επιστρέφει να εκτελεί  στις 9 το πρωί δρομολόγιο. 

Ενημέρωσε δε ότι τα νέα δρομολόγια από Τρίτη  18 Ιανουαρίου διαμορφώνονται ως εξής: 05:00- 09:00 -15:00-19:00 και τόνισε, ότι από τη στιγμή που υπήρχε 8 το πρωί από Σάμη το δρομολόγιο αυτό για την επιβατική κίνηση πάει 9 το πρωί από Πόρο και η Ιθάκη θα έχει 4 φορές την εβδομάδα δρομολόγια τα οποία θα είναι χωρίς επιδότηση

Τέλος διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της εταιρείας είναι να εξυπηρετεί και την εμπορική και την επιβατική κίνηση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και η διακοπή της γραμμής Σάμη –Πάτρα θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250