Ρόδη Κράτσα στον COSMOS 96,5 : Αυτά κάναμε για την Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:20

Ρόδη Κράτσα στον COSMOS 96,5 : Αυτά κάναμε για την Κεφαλονιά

H περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Μίλησε για τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια εν  μέσω πανδημίας, αλλά παράλληλα ανακοίνωσε και έργα τα οποία θα υλοποιηθούν εντός του 2022.

«Είναι μια χρονιά που αναγκαστήκαμε όλοι μαζί να διαχειριστούμε την πανδημία, έναν ιό που εμφανίστηκε πιο ανθεκτικός, πιο παρεμβατικός απ’ ότι περιμέναμε, αλλά η επιστήμη μας έδωσε εμβόλια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άρα, σήμερα μπορούμε πιο ώριμοι να συνεχίσουμε το 2022 την μάχη κατά της πανδημίας, με μέτρα για την προστασία μας και την ατομική ευθύνη».

«Η περιφέρεια φρόντισε να προμηθεύσει τα Νοσοκομεία, με τα κατάλληλα υλικά, τα οποία στην αρχή ήταν δύσκολο να βρεθούν (μάσκες, γάντια). Αναλάβαμε το κόστος των 8 εκατ. ευρώ για τις αμοιβές του έκτακτου προσωπικού που εργάζεται στα Νοσοκομεία. Μπαίνουμε στο 2022 ώριμοι από την διαχείριση της πανδημίας σε συνεργασία με τους συμπολίτες μας. Το 2022 θα είναι ένα έτος κρίσιμο, που θα μείνει στην ιστορία της χώρας μας, γιατί πρέπει η ανθρωπότητα να δείξει την δύναμή της να αντιμετωπίσει τον ιό. Παράλληλα, μπαίνουμε σε μια εποχή που θα μας προβληματίσει η κλιματική αλλαγή».

«Θα πρέπει να παράγουμε καθαρή ενέργεια, να διαχειριστούμε τα απορρίμματά μας, γιατί γίνονται πηγές και εστίες διάδοσης  μικροβίων – πέραν της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Μπαίνουμε πραγματικά στα βαθιά νερά, όχι σε λόγια αλλά στα έργα, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει και θα γίνονται πιο εντατικά».

«Στην Κεφαλονιά  θα εγκαινιάσουμε 2 μεγάλα έργα. Τον επόμενο μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία που θα κάνει αυτό το πρότυπο εργοστάσιο για την διαχείριση των απορριμμάτων. Παράλληλα, εγκαινιάζουμε, με τον Υπουργό Ναυτιλίας, στην Ιθάκη  την παράδοση από την Περιφέρεια στο Λιμενικό Σώμα την παράδοση ενός πλωτού ασθενοφόρου που θα ελλιμενίζεται στην Ιθάκη και θα την εξυπηρετεί. Θα δίνει ασφάλεια στους πολίτες της Ιθάκης αλλά και στους τουρίστες».

«Για την Κεφαλονιά κλείνει το 2021 με 2 θετικά έργα. Η γέφυρα του Χειμωνικού, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το έργο της μόνιμης γέφυρας. Η περιφέρεια έδρασε γρήγορα και σε συνεργασία με το Υπουργείο τοποθέτησε την στρατιωτική γέφυρα προσωρινά. Στο ίδιο έργο εντάσσεται και ο δρόμος του Μύρτου, που είναι η τουριστική προμετωπίδα της Κεφαλονιάς».

«Η άλλη θετική είδηση για την Κεφαλονιά είναι, ότι έκλεισε η συμφωνία και από 23 Απριλίου θα έχουμε αεροπορική σύνδεση με το Παρίσι μέσω της Transavia. Μια νέα πηγή ποιοτικών τουριστών θα έχουν την δυνατότητα να έρχονται οργανωμένα στην Κεφαλονιά. Εύχομαι για το νέο έτος υγεία, ευτυχία και πρόοδο».




00 inkefalonia general ad 300X250