Προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών στην Κεφαλονιά - Τι υποστηρίζει ο Μιχάλης Βασιλάτος στον Cosmos 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:31

Προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών στην Κεφαλονιά - Τι υποστηρίζει ο Μιχάλης Βασιλάτος στον Cosmos 96,5

O πρόεδρος της Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης Μιχάλης Βασιλάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή το περιστατικό εξαπάτησης πολιτών, από κάποιους που παριστάνουν τους λογιστές.

«Παρόμοια περιστατικά έχουν ξαναγίνει και στο παρελθόν με άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. Η τηλεφωνική εξαπάτηση γίνεται από επαγγελματίες του είδους. Παριστάνουν τώρα τους λογιστές, παίρνουν κάποιον επιχειρηματία ή και κάποιον άλλο πολίτη και με κάποιο τρόπο καταφέρνουν και κλέβουν τα στοιχεία που θέλουν (κωδικούς e- banking κλπ) και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα. Στο παρελθόν παρίσταναν συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς…».

«Βγάλαμε την ανακοίνωση για να προλάβουμε τα χειρότερα. Δεν ξέρω το κριτήριο τους (δηλαδή πως επιλέγουν τα θύματα), νομίζω όμως ότι δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Καμιά φορά, κάποιος μέσα στον φόρτο εργασίας του μπορεί να την “πατήσει”. Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. ΠΟΤΕ κανέναν κωδικό μέσω τηλεφώνου ή και μέσω email. Μόνο δια ζώσης».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250