Ο Τάσος Τζωρτζάτος στον Cosmos 96,5 και το υπαίθριο σκάκι και τα κιάλια παρατήρησης στα Διλινάτα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:32

Ο Τάσος Τζωρτζάτος στον Cosmos 96,5 και το υπαίθριο σκάκι και τα κιάλια παρατήρησης στα Διλινάτα

O πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τα έργα που γίνονται στο χωριό του και στόχο έχουν τον εξωραϊσμό του.

«Τα κιάλια, που τοποθετήσαμε στην πλατεία  δεν σηματοδοτούν κάτι, αλλά αυτά τα 2 χρόνια που είμαστε τοπική Αρχή, μαζί με την Δημοτική Αρχή κάνουμε μια προσπάθεια να εξωραΐσουμε τον χώρο της κεντρικής μας πλατείας. Δεν είναι όμως μόνο τα κιάλια. Είναι και το υπαίθριο σκάκι, το οποίο θα τοποθετηθεί σε λίγο καιρό και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε και τουρνουά σκάκι».

«Όταν βρίσκεσαι στην τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να αφουγκράζεσαι την τοπική κοινωνία. Είμαστε άνθρωποι που ζούμε μέσα στην κοινωνία και προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα, τα οποία θα τραβήξουν μακριά από τις ηλεκτρονικές συσκευές τα παιδιά μας και να ασχολούνται με παιχνίδια όπως το σκάκι. Πολλά παιδιά ήδη παρακολουθούν μαθήματα σκάκι, τα οποία προσφέρουν δυο συγχωριανοί μας δωρεάν. Έτσι αποφασίσαμε και το υπαίθριο σκάκι να τοποθετηθεί στην πλατεία».

«Το τηλεσκόπιο ήταν μια σκέψη που είχαμε πέρυσι και φέτος το υλοποιήσαμε. Προσφέρεται και για αστροπαρατήρηση. Θεωρώ ότι ήταν μια καλή ιδέα, ακόμα και για να τραβήξουμε κόσμο. Αρκετοί συγχωριανοί που έχουν ταξιδέψει αρκετά, το πρότειναν, καθώς το είχαν δει σε πολλά άλλα σημεία στην Ελλάδα. Είναι βέβαια ένα τηλεσκόπιο το οποίο κοστίζει 4,5 χιλ. ευρώ, το οποίο μπορεί να το χρησιμοποιεί ο καθένας και οι επισκέπτες να βλέπουν την πολύ ωραία θέα».

«Θα γίνουν πολλά έργα μέσα στο 2022. Η κατασκευή του σχολείου με πλήρη ανακαίνιση. Η δημοτική οδοποιία, η κατασκευή του γηπέδου, αλλά και πολλά άλλα που έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε. Η προσφορά της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι μεγάλη και δείχνει ότι θέλει να βοηθήσει τις κοινότητες. Θα κάνουμε και απολογιστικό συμβούλιο στο τέλος του έτους».




00 inkefalonia general ad 300X250