Δημήτρης Μαρτίνης στον COSMOS 96,5 : Επιστρέφει ο παθολόγος του Νοσοκομείου – Τι λέει για την Παθολογική

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:41

Δημήτρης Μαρτίνης στον COSMOS 96,5 : Επιστρέφει ο παθολόγος του Νοσοκομείου – Τι λέει για την Παθολογική

O Διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρτίνης φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και έβαλε τέλος στις φήμες που θέλουν τον παθολόγο να επιστρέφει στο Νοσοκομείο και εκ νέου να μετακινείται στο Ληξούρι.

«Ο κος Κουρούκλης δεν ξαναφεύγει. Σήμερα θα λάβει και την επιστολή ότι ξεκινάει να εκτελεί τα καθήκοντά του στο Αργοστόλι. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι, για τον Δεκέμβρη έχει βγει το πρόγραμμα για τους παθολόγους. Το πρόγραμμα περιέχει δύο μετακινήσεις παθολόγων από την Πάτρα (μια εβδομάδα ο καθένας), υπάρχει και η παθολόγος που μας εξυπηρετεί (από το Κέντρο Υγείας) 4 μήνες και αυτό σημαίνει ότι τον Δεκέμβριο, τα πρωινά θα υπάρχουν στην παθολογική κλινική 2 παθολόγοι. Κάποιες μέρες υπάρχει και ιδιώτης».

«Τώρα επιστρέφει και ο κος Κουρούκλης, που σημαίνει ότι τις μέρες που θα είναι οι γιατροί από την Πάτρα και ο ιδιώτης, θα έχουμε 4 γιατρούς. Επειδή όμως, τώρα παίρνουν κάποιοι γιατροί τις άδειές τους, χρειαστήκαμε από το Ληξούρι να έρθει μια γενική γιατρός και εκείνες τις μέρες θα πάει ο κος Κουρούκλης να κάνει τις εφημερίες στο Ληξούρι, οι οποίες θα είναι 9 μέσα στον Δεκέμβριο».

«Ακούστηκαν και κάποια πράγματα, σχετικά με τα οικονομικά. Παλαιότερα ο μετακινούμενος έπαιρνε κάτι επιπλέον. Με το νέο νόμο που έχει βγει, αυτό το επιπλέον δεν το παίρνει μόνο ο μετακινούμενος γιατρός, αλλά και ο γιατρός του νοσοκομείου στις συγκεκριμένες ειδικότητες. Δηλαδή, αν ο παθολόγος του Νοσοκομείου κάνει πάνω από 7 ή 8 εφημερίες θα παίρνει το επιπλέον ποσό των 250 ευρώ. Δεν είναι ότι μας χρεώνει παραπάνω αυτή η μετακίνηση, γιατί αυτά τα λεφτά θα τα έπαιρνε έτσι κι αλλιώς».




00 inkefalonia general ad 300X250