Ο Πρόεδρος των Φαρακλάτων στον COSMOS 96,5 για τα σκυλιά που τρομάζουν τους κατοίκους

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:42

Ο Πρόεδρος των Φαρακλάτων στον COSMOS 96,5 για τα σκυλιά που τρομάζουν τους κατοίκους

O πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαρακλάτων Μαρινάκης Ευάγγελος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο χωριό του με 4 σκυλιά που κυκλοφορούν, ενώ παράλληλα θέλησε να λύσει και την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με έναν κάτοικο του χωριού, για ένα φάκελο που ποτέ δεν έλαβε ο πρόεδρος.

«Όντως υπάρχουν σκυλιά στη μέση του χωριού, αλλά η λέξη αγέλη είναι λίγο βαριά. Τα σκυλιά δεν είναι ανεξέλεγκτα, γνωρίζουμε τον ιδιοκτήτη και γνωρίζουμε ότι δυστυχώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να φροντίσει τα σκυλιά. Σε μια προσωπική επικοινωνία που είχα μαζί του, μου είπε ο ιδιοκτήτης ότι έχει κάνει προσπάθειες να πάνε τα σκυλιά σε κάποιο καταφύγιο, αλλά δεν μπορούν να τα δεχτούν. Ήδη έχει δώσει σε κάποιους, αλλά του έχουν μείνει 4 τα οποία δεν μπόρεσε να τα δώσει».

«Εγώ προσωπικά μίλησε και με τον κο Δημήτρη Σπανό, τον κο Άγγελο Κωνσταντάκη και τον κο Σπύρο Σαμούρη και προσπαθούμε να γίνει κάτι να πάνε τα σκυλιά σε κάποιο από τα καταφύγια, γιατί δεν θα υπάρξει άλλη λύση. Αν γίνει αυτό θα σταματήσουν να υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα, που ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα επιθετικότητας των σκυλιών, αντιθέτως κινδυνεύουν και τα ίδια από τα διερχόμενα αυτοκίνητα γιατί είναι μικρά σε ηλικία ή να δημιουργήσουν κάποιο ατύχημα. Έχω δει να πετάνε πέτρες και ξύλα στα σκυλιά και τα εξαγριώνουν. Από το καλοκαίρι προσπαθούμε να λύσουμε το ζήτημα».

«Προβλήματα πάντα υπάρχουν. Είμαστε μεγάλο χωριό διοικητικά. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αιρετούς, γιατί ότι και αν ζητήσουμε πάντα μας βοηθούν. Το καλό είναι ότι βρίσκουμε κάποιες “φόρμες” και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα  που προκύπτουν.  Από τις πλημμύρες εμείς πρόβλημα στο χωριό δεν έχουμε, αλλά έχουμε πάντα στην Λαγγάδα».

«Ο κάτοικος των Φαρακλάτων (που έστειλε έναν φάκελο και δεν τον άνοιξε ποτέ ο πρόεδρος, με αποτέλεσμα να του γυρίσει πίσω) έχει ένα πρόβλημα με τον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του. Έστειλε μέσω ταχυδρομείου, συστημένο  ένα φάκελο που μέσα είχε έγγραφα. Για να πάρω το συστημένο θα έπρεπε να είχα ειδοποίηση. Μπορεί ο ταχυδρόμος να άφησε το χαρτάκι με την ειδοποίηση και αυτό χάθηκε, καθώς εγώ δεν ήξερα τίποτα. Και έγινε όλο αυτό το θέμα».

«Ο δρόμος που έχει πρόβλημα, ανοίχτηκε το 2010. Κάναμε παραχωρήσεις όλοι, γιατί ήταν μονοπάτι. Κάποιοι όμως δεν άφησαν τον δρόμο να ολοκληρωθεί. Ένα κομμάτι του οδηγεί σε αδιέξοδο και το άλλο κομμάτι είναι χωμάτινο. Το πρόβλημα που έχει κυρίως είναι επειδή συγκεντρώνει πολλά νερά και ο κάτοικος έχει πρόβλημα. Υπάρχει και απόφαση να τσιμεντοστρωθεί ο δρόμος και το έχουμε βάλει πάλι στο τεχνικό πρόγραμμα για να γίνει κάτι με τον συγκεκριμένο δρόμο. Τον άνθρωπο τον καταλαβαίνω απόλυτα».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250