Λιβιτσάνης: Το ρεπορτάζ για το λιμάνι του Πισαετού, αποτελεί δυσφήμιση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:47

Λιβιτσάνης: Το ρεπορτάζ για το λιμάνι του Πισαετού, αποτελεί δυσφήμιση

O έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν το έργο του Λιμανιού του Πισαετού να παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις και να έχει κακοτεχνίες.

«Πρόκειται για μια δυσφήμιση. Εμένα είναι φίλοι μου όλοι όσοι έρχονται και κάνουν ρεπορτάζ, αλλά αυτή τη φορά δεν ζήτησαν την γνώμη μου. Τους έχω πάει παλαιότερα στα έργα, τους έχω εξηγήσει τα πάντα αλλά παριστάνουν ότι δεν ξέρουν. Ο ρεπόρτερ κάθε φορά που έρχεται στην Ιθάκη με επισκέπτεται, αυτή τη φορά δεν το έκανε και δε ξέρω το γιατί».

«Ένα λιμάνι παρουσιάζεται μονόπλευρα, ένα λιμάνι που έχει δημιουργηθεί με τα χρήματα από την Ευρώπη και από το Ελληνικό Κράτος. Για όλα όσα υπάρχουν στο ρεπορτάζ έχουν δοθεί εξηγήσεις. Δεν είναι σωστό αυτό που γράφτηκε ότι μόνο ένα καράβι μπορεί να δέσει. Μπορούν να δέσουν 2 καράβια. Υπάρχουν άλλα θέματα που παραθέτει τα οποία είναι μεν αληθινά, αλλά δεν παρουσιάζουν πουθενά τις προτάσεις που έχουμε κάνει τα τελευταία 2 χρόνια , για να βελτιωθούν κάποιες συνθήκες. Δεν υπάρχει η άποψη της Περιφέρειας, η δική μου, του επάρχου που είναι ο πλέον αρμόδιος. Εμείς όταν αναλάβαμε δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγές, γιατί αναλάβαμε μια διαμορφωμένη κατάσταση».

«Όταν έγιναν αναφορές από τους πλοιάρχους, το έργο βρισκόταν στο τελείωμά του. Ακόμα και για το κτίριο…δεν μπορούσε να αλλάξει θέση και η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Μιλάνε όμως για μια κατάσταση τώρα το 2021 και πριν από 5 χρόνια τα αυτοκίνητα έφταναν στον Άη Γιώργη. Λένε ότι υπάρχει ένα μεγάλο αναξιοποίητο κόμματι και έχουμε κάνει αίτηση να γίνει ελικοδρόμιο. Ήδη χρησιμοποιείται σαν ελικοδρόμιο. Έχουν φύγει τραυματίες, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας από εκεί ήρθε…Και για τη σκάλα που λένε, είναι μια πρόχειρη λύση».

«Είναι όλα κατευθυνόμενα. Το λιμάνι είναι πλέον στην δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου και οι αλλαγές είναι ευθύνης του. Στο Λιμενικό Ταμείο συμμετέχει και ο Δήμος μας με τον Δήμαρχο, ο οποίος επίσης δεν ρωτήθηκε για τίποτα. Και για τα καλώδια έχω κάνει αίτημα στο Υπουργείο για να αλλάξουν, αλλά το κόστος είναι τεράστιο. Όλες οι διαδικασίες για να φτιαχτούν όλες οι ατέλειες ήδη είναι δρομολογημένες».

«Όποιος μας ακούει θα μπορέσει να κρίνει. Εγώ δεν πρόκειται να βγάλω κάποια ανακοίνωση. Θέλω όμως να εξηγήσω ότι θα μπορούσα να μην ρωτηθώ εγώ αλλά ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Να του θέσουν δηλαδή ερωτήματα. Φαντάζομαι ότι υπάρχει πολιτικός δάκτυλος, αλλά δεν μπορώ να τα εξηγήσω. Η εντύπωσή μου είναι ότι δεν στόχευε στην Περιφέρεια, αλλά στο Λιμενικό Ταμείο. Έχουν γίνει τόσα πολλά πράγματα και με το ρεπορτάζ τα διαγράφουν έτσι… Δεν είναι κουβέντα αυτό: «Ένα λιμάνι για μια θέση». Ποιο λιμάνι έχει χώρο αναμονής; Ποιο έχει τουαλέτες; Δεν ρώτησαν 5-10 πολίτες να του πουν για το λιμάνι».




00 inkefalonia general ad 300X250