Δηλώσεις Καππάτου για αυτοψίες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη μετά το πέρασμα του "Μπάλου"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 14:50

Δηλώσεις Καππάτου για αυτοψίες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη μετά το πέρασμα του "Μπάλου"

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή τις συναντήσεις που είχε  τις προηγούμενες μέρες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη μετά την κακοκαιρία και προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψίες.

«Το Σάββατο το απόγευμα παραβρέθηκα στο Συμβούλιο της κοινότητας Πόρου. Ο Πόρος είναι σημαντικό και αξιόλογο μέρος της Κεφαλονιάς, έχει κάποια θέματα βέβαια και ήθελα να τα ακούσω, να ενημερωθώ και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ένα πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι, που πρέπει να γίνουν κάποιες εγκαταστάσεις για να εξυπηρετείται η επιβατική κίνηση. Συζητήσαμε για την αξιοποίηση οικοπέδων στα Ράγια για να φτιαχτεί σχολείο. Και για την γέφυρα Balley μιλήσαμε. Δυστυχώς το έργο θα καθυστερήσει 2 εβδομάδες λόγω κακοκαιρίας. Έγινε μια αστοχία στο υλικό και πάει πίσω το έργο. Αναφορικά με τον Τάφο των Τζανάτων, το έργο προχωράει και είναι επιθυμία του Υπουργείου να αναδειχθεί γενικότερα ο αρχαιολογικός χώρος της περιοχής».

«Επισκέφθηκα και την Λακύθρα, καθώς ήθελα να δω από κοντά τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Είναι γενικότερης φύσης, όπως οδοποιία, βιολογικός καθαρισμός… Τους είπα ότι σε λίγο καιρό θα γίνει και αντικατάσταση των σωληνώσεων ύδρευσης, έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Πάντως θα συνεχίσω να επισκέπτομαι περιοχές και θέλω να παραβρίσκομαι σε τοπικά συμβούλια και να συμμετέχω».

«Χθες το μεσημέρι με τον κο Λέκκα μεταβήκαμε στην Ιθάκη. Περιηγηθήκαμε σε όλη την περιοχή, πρότεινε και θα προτείνει λύσεις που θα βοηθήσουν ώστε να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση για τον Δήμο Ιθάκης και  εν καιρώ θα  γίνονται έργα αποκατάστασης. Και ο υπουργός κος Στυλιανίδης, επισκέφθηκε την Ιθάκη, είδε την κατάσταση και θα δοθούν χρήματα. Και από τα υπόλοιπα κόμματα όσοι επισκέφθηκαν την Ιθάκη καλώς την επισκέφθηκαν και αυτό είναι το σωστό».

«Τα χρήματα των αποζημιώσεων του Ιανού, είναι διαφορετικά από αυτά που θα δοθούν για την πρόσφατη κακοκαιρία. Αναφορικά με τις αποζημιώσεις του Ιανού, τελειώνουν και σε λίγο καιρό θα έχω στα χέρια μου και τις καταστάσεις με τον αριθμό όσων αποζημιώθηκαν αλλά και τα χρήματα που δόθηκαν συνολικά. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έως τώρα έχουν αποζημιωθεί πάνω από 7 χιλιάδες κατοικίες».