Επεισοδιακή η Παγκεφαλληνιακή συνάντηση των εμπόρων

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 22:27

Επεισοδιακή η Παγκεφαλληνιακή συνάντηση των εμπόρων

Αρκετά επεισοδιακή ήταν η Παγκεφαλληνιακή συνάντηση που κάλεσαν οι δύο εμπορικοί σύλλογοι της Κεφαλονιάς σήμερα το απόγευμα στο Επιμελητήριο. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εμπόρων «Η ΚΡΑΝΗ» και τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, ωστόσο από το ξεκίνημά της οι τόνοι ανέβηκαν, καθώς αρκετά μέλη της ΠΑΣΕΒΕ και των δύο συλλόγων αμφισβήτησαν τις δύο κινήσεις Πολιτών που παρευρίσκοντο στον χώρο και οι οποίες θεώρησαν πως συνδιοργανώνουν την συνάντηση. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Τελικά η παρεξήγηση λύθηκε και ξεκίνησε η κουβέντα για τους τρόπους αντίδρασης στην φορο- επιδρομή προς τους επαγγελματίες.

Την εισήγηση στην κουβέντα έκαναν οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων Μαρκάτος και Σπαθής και εν συνεχεία το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι επαγγελματίες.
Τέθηκαν και ζητήματα πολιτικά, ενώ ο Στέλιος Ματαράγκας έθεσε θέμα ενότητας των συγκεντρώσεων : «Δεν μπορεί κάποιοι να κατεβαίνουν από την Πλατεία Καμπάνας και κάποιοι από το Εργατικό Κέντρο. Χρειάζεται συντονισμός και ενότητα. Μας βλέπει ο κόσμος διαιρεμένους και απογοητεύεται. Ολοι μαζί και συντονισμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε την Κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ενώ συμπλήρωσε πως στο Εργατικό Κέντρο μιλάνε μόνο όσοι πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και κανείς άλλος.

Αμέσως τον λόγο πήρε ο επαγγελματίας αλλά και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης ο οποίος τόνισε πως δεν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Ματαράγκας και πως «Όποιος σύλλογος ή Σωματείο θέλει μπορεί να παραβρεθεί στο Εργατικό Κέντρο και να μιλήσει».

Από εκεί και πέρα έπεσαν προτάσεις κινητοποίησης στο τραπέζι ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελαμτικού Συλλόγου κ. Μαρκάτος έκανε πρόταση για κλείσιμο της Εφορίας, μια πρόταση που είχε αρκετούς υποστηρικτές, αλλά και κάποιες αντιδράσεις. Τελικά φαίνεται πως θα γίνει κατάληψη της Εφορίας, κίνηση που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες μετά τη νέα σύσκεψη των συλλόγων.

Ο Βαγγέλης Νικολάτος μίλησε για τις Απεργίες, οι οποίες όπως τόνισε: «Είναι πιο αποτελεσματικές από το κλείσιμο της Εφορίας.
Στην συνάντηση βρέθηκαν και φοιτητές εκπροσωπώντας το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με το ξεκίνημα αποχώρησε από την αίθουσα η κα Γιώτα Αποστολάτου, διαφωνώντας με τον τρόπο που γινόταν η διαδικασία της συζήτησης.

Προς συγχώνευση οι δύο εμπορικοί σύλλογοι

Σε ο,τι αφορά τις ειδήσεις που βγήκαν από την συνάντηση, η οποία δυστυχώς αν και Παγκεφαλληνιακή δεν συγκέντρωσε πολλούς επαγγελματίες, ήταν πως σύντομα θα γίνει Γενική Συνέλευση των δυο συλλόγων μαζί και οι δυο σύλλογοι θα συγχωνευθούν. Την αποκάλυψη αυτή έκαναν οι πρόεδροι των δύο συλλόγων.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250