Αργοστόλι: "Για τους ήρωες!" - Τα Αποκαλυπτήρια του πρώτου στην Ελλάδα μνημείου πεσόντων της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 11:59

Αργοστόλι: "Για τους ήρωες!" - Τα Αποκαλυπτήρια του πρώτου στην Ελλάδα μνημείου πεσόντων της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (εικόνες/video)

«Για τους Ήρωες πεσόντες!»

Οι Ελληνες, Κεφαλονίτες, Επτανήσιοι ήρωες της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, ακριβώς 450 χρόνια από τις 7 Οκτωβρίου του 1571, έχουν το δικό του μνημείο! Το πρώτο στην Ελλάδα!

Το Υπουργείο Εξωτερικών, Ο Δήμος Αργοστολίου και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων "ΟΔΥΣΣΕΥΣ", με αγαστή συνεργασία τιμούν τους Ελληνες που έπεσαν για την Πατρίδα στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Στην "πλατεία Ναυπαάκτου", στον προάυλιο χώρο του Ι.Ν. του Αρχάγγελου στο Αργοστόλι, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου, το οποίο φιλοτέχνησε ο Μεμάς Καλογηράτος και είναι μία δωρεά της Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων "ΟΔΥΣΣΕΥΣ".

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν, ο αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδωνας Πετεινάτος, ο αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Καλαρίτης, οι ιερείς π. Διονύσιος Μαρκέτος και π. Κωνσταντίνος Τζουβέκας, ενώ τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έκαναν ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, η κα Ευανθία Παπαδάτου - Διευθύντρια ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας Υπ. Εξωτερικών και η κα Αγγελική Χιόνη - Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων "ΟΔΥΣΣΕΥΣ", οι οποίοι ακολούθως κατέθεσαν και στεφάνι στο μνημείο. Χαιρέτησαν την εκδήλωση εκτός από τους προαναφερθέντες η συγγραφέας Ευρυδίκη Λειβαδά, καθώς και ο Ρόμπερτ Ρέικλι, εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας  Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. 

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού, Γιώργος Τσιλιμιδός, ο ΓΓ Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Κουρής, ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και τ. Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο επίτιμος πρόεδρος της Σερβίας στην Κεφαλονιά Βίκτωρας Ρουχωτάς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας της Κεφαλονιάς, η Ταμίας της Ομοσπονδίας και Μέλος του Συλλόγου "ΚΕΦΑΛΟΣ" Καλλιόπη Μιχαλάτου, καθώς και ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό την διεύθυνση του Βασίλη Περλικίδη.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους ήρωες πεσόντες της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου είναι υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου.

Γιώργος Χαλαβαζής

Ακολουθεί το βίντεο και εικόνες από την εκδήλωση.

 

1234567910111213141516171819202122 122 22324252627282931




00 inkefalonia general ad 300X250