Αργοστόλι: «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου έχει ξεχωριστή θέση στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία» - Τριήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τα 450 χρόνια της (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 18:31

Αργοστόλι: «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου έχει ξεχωριστή θέση στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία» - Τριήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τα 450 χρόνια της (VIDEO)

Στην σημαντικότητα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου για τους Έλληνες και τους Επτανήσιους που συμμετείχαν σε αυτήν, αναφέρθηκαν στην Συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» στο Αργοστόλι, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών του Δήμου Αργοστολίου και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων "ΟΔΥΣΣΕΥΣ", οι οποίοι συμμετέχουν στις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην Κεφαλονιά.

Άλλωστε, σήμερα 7 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται 450 χρόνια (7 Οκτωβρίου 1571), από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου!

Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο κ. Γιώργος Τσιλιμιδός , Αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου, η κα Αγγελική Χιόνη - Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων "ΟΔΥΣΣΕΥΣ", η κα Ευανθία Παπαδάτου - Διευθύντρια ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας, Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και η Ευρυδίκη Λειβαδά – Συγγραφέας η οποία έχει γράψει το εξαιρετικό βιβλίο «Στους Θρόνους της Αποκάλυψης», το οποίο αναφέρεται στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

DSC 0046

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Τσιλιμιδός «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου δεν έχει λάβει την διάσταση που της αρμόζει, όμως έχει ξεχωριστή θέση στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία».

Ο κ. Τσιλιμιδός αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους Έλληνες πεσόντες της Ναυμαχίας στην «πλατεία Ναύπακτου» στο Αργοστόλι, στις 5 το απόγευμα, στα εγκαίνια της έκθεσης κειμηλίων στην Ι.Μ. Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς στις 7 σήμερα το απόγευμα , στην αυριανή ημερίδα ιστορικού περιεχομένου στην Κοργιαλένειο για τα 450 χρόνια της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Η Κα Παπαδάτου, από το Υπουργείο Εσωτερικών, εξήρε την αγαστή συνεργασία που είχε με τον Δήμο Αργοστολίου, και την Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Δήμο Αργοστολίου για το ενδιαφέρον τους και στην σύμπραξή τους στην ανάδειξη σημαντικών ιστορικών γεγονότων.

Το μνημείο που θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια σήμερα το απόγευμα στην «Πλατεία Ναυπάκτου» στο Αργοστόλι, είναι μία δωρεά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων "ΟΔΥΣΣΕΥΣ".

Στην συνέντευξη τονίστηκε και αναλύθηκε και από την κα Ευρυδίκη Λειβαδά, η μεγάλη προσφορά των Ελλήνων και των Κεφαλλονιτών στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου.
«Οφείλουμε γι΄ αυτούς τους νεκρούς της Ναυμαχίας να φέρουμε στην επιφάνεια την Ναυμαχία της Ναυπάκτου, η οποία ουσιαστικά ήταν μία Ναυμαχία του Νοτίου Ιονίου Πελάγους» ήταν τα λόγια της.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω σε βίντεο ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου και εικόνες

DSC 0044DSC 0049DSC 0054DSC 0056DSC 0057DSC 0059DSC 0060DSC 0067

 




00 inkefalonia general ad 300X250