Σχεδίαζε μήνες το έγκλημα ο μακελάρης Joker

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 10:47

Σχεδίαζε μήνες το έγκλημα ο μακελάρης Joker

Εμπειρογνώμονες περιέγραψαν στο δικαστήριο τον λεπτομερή σχεδιασμό μήνες πριν την πραγματοποιήσει της επίθεσης από τον Τζέιμς Χολμς, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό 58 σε κινηματογραφική αίθουσα του Ντένβερ στο Κολοράντο στην πρεμιέρα της ταινίας Μπάτμαν τον Ιούλιο.

Οι περιγραφές ακούστηκαν στο δικαστήριο κατά την δεύτερη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας στη διάρκεια της οποίας ο δικαστής θα αποφανθεί αν υπάρχουν επαρκή ενοχοποιητικά στοιχεία ώστε ο Χολμς να παραπεμφθεί σε δίκη.

Ο 25χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες-μεταξύ άλλων-για φόνο εκ προμελέτης και απόπειρα ανθρωποκτονίας για την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε στις 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Denver Post, ο Στίβεν Μπεγκς της ομοσπονδιακής ρυθμιστικής αρχής Αλκοόλ, Καπνού και Όπλων, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Χολμς είχε αγοράσει νόμιμα όλα τα όπλα και τα πυρομαχικά με 16 διαφορετικές συναλλαγές τέσσερις μήνες πριν από την επίθεση.

Η λίστα με τις αγορές του παρέπεμπε σε προετοιμασία στρατιωτικής επίθεσης και περιελάμβανε, μεταξύ άλλων: τέσσερα όπλα, 6.295 σφαίρες για καραμπίνα, σφαίρες για περίστροφο, δεκάδες περιοδικά για όπλα, εκρηκτικές ύλες, χειροπέδες, βεγγαλικά, στρατιωτική στολή.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Χολμς έξω από την κινηματογραφική αίθουσα αμέσως μετά την επίθεση και για αρκετές μέρες στη συνέχεια εξουδετέρωνε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδεύσει το διαμέρισμά του. Οι συνήγοροι του Χολμς υποστήριξαν ότι ο πελάτης τους είναι ψυχικά άρρωστος.

Ο πράκτορας του FBI Γκάρετ Γκάμπινερ είπε στο δικαστήριο ότι οι παγίδες που είχε τοποθετήσει ο Χολμς στο σπίτι του ήταν σχεδιασμένο είτε να χρησιμοποιηθούν ως δόλωμα για να απασχολήσουν την αστυνομία όσο εκείνος θα πραγματοποιούσε την επίθεσή του στον κινηματογράφο, είτε να εκραγούν όταν θα έφταναν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμά του.

Πηγή: news247.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ