Νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012 14:07

Νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με σημαντικές αποκαλύψεις ήρθε αντιμέτωπο το Γενικό Χημείο του Κράτους, σχετικά με την ποιότητα καυσίμων του Ελληνικού Στρατού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή της Κυριακής" εννέα δείγματα από δεξαμενές των Ενόπλων Δυνάμεων που ελέγχθηκαν το 2011, νοθευμένο βρέθηκε το 100% των καυσίμων αυτών.

Η εφημερίδα δημοσιεύει έγγραφα που διαπιστώνει την ύπαρξη μη κανονικού καυσίμου σε δεξαμενές στρατιωτικής εγκατάστασης, στη Λάρισα.

Οι δειγματοληψίες στη συγκεκριμένη εγκατάσταση πραγματοποιήθηκαν έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα εφετών Λάρισας, ο οποίος πραγματοποιεί έρευνα για την υπόθεση.

Στην ίδια μονάδα έλεγχος είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2010 μετά από πιέσεις του τέως βουλευτή και συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Σούρλα.

Αλλά και τότε είχε αποκαλυφθεί "μη κανονικό - νοθευμένο πετρέλαιο κίνησης", ωστόσο δεν ασκήθηκαν διώξεις.

Σε παλαιότερες δηλώσεις τους (τον Μάιο και τον Αύγουστο του 2011) οι τότε επικεφαλής του υπ. Άμυνας Ευ. Βενιζέλος και Π. Μπεγλίτης είχαν υποστηρίξει ότι δεν προκύπτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν νοθεία στα καύσιμα του Στρατού.

Στο μεταξύ, νοθευμένα δείγματα καυσίμων έχουν εντοπιστεί και σε δεξαμενές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, που προμηθεύονται πετρέλαιο και βενζίνη από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ουδέποτε έγινε έρευνα για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαρτίου η εφημερίδα "Η Καθημερινή" είχε αποκαλύψει ότι το ΣΔΟΕ θα διεξάγει εφεξής έλεγχους στις δεξαμενές των στρατιωτικών μονάδων για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου.

Πηγή: news247.gr