Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 07:44

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σπείρα εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων. Συνελήφθησαν στην Αθήνα, τέσσερα μέλη σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους, αποτελούμενη από ημεδαπούς, δύο άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 43, 23, 23 και 31 ετών αντίστοιχα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η σπείρα εξαπατούσε κατ' εξακολούθηση ηλικιωμένους με την ίδια μέθοδο δράσης. Συγκεκριμένα εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και με το πρόσχημα της οφειλής χρηματικού ποσού από συγγενικό τους πρόσωπο, τους αποσπούσαν σημαντικά χρηματικά ποσά. Σε άλλες περιπτώσεις έπειθαν τα θύματά τους ότι δικαιούνται χρήματα από επιστροφή φόρου, για την οποία όμως έπρεπε πρώτα να καταβάλλουν αντίτιμο, για την αγορά υποτιθέμενου παραβόλου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές της Κυψέλης, Αμπελοκήπων, Πετραλώνων, Κολωνού, Αγίου Παντελεήμονα και Βύρωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: protothema.gr