Β. Κορέα: Εκτέλεσαν στρατιωτικό γιατί παραβίασε την περίοδο πένθους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 12:19

Β. Κορέα: Εκτέλεσαν στρατιωτικό γιατί παραβίασε την περίοδο πένθους

Αξιωματικός του στρατού της Βόρειας Κορέας εκτελέστηκε με βλήμα όλμου διότι «προσέβαλε» την μνήμη του «Αγαπητού Ηγέτη» Κιμ Γιονγκ Ιλ με την κατανάλωση αλκοόλ κατά την διάρκεια της 100ημέρης περιόδου πένθους για τον θάνατό του.

Μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας υποστηρίζουν ότι ο Κιμ Χολ, πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος του μυστικοπαθούς στρατιωτικού κράτους, υποχρεώθηκε να στηθεί σε ένα σημείο που σημαδευόταν από όλμο, μετά από διαταγή του νέου ηγέτη - και γιου του θανόντος ηγέτη - Κιμ Γιονγκ Αν.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο οποίος πήρε την σκυτάλη από τον πατέρα του μετά το θάνατό του, τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, απαίτησε ο Κιμ Κχολ να «σβηστεί χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω του, ούτε από τα μαλλιά του».

Ο θάνατος του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ έφερε την διαταγή του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας σε 25 εκατομμύρια πολίτες να απέχουν από ευχάριστες δραστηριότητες - όπως η κατανάλωση αλκοόλ - προς τιμήν του θανόντος.

Επίσης, όποιος δεν φάνηκε να κλαίει και να θρηνεί αρκετά όταν γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του δικτάτορα, τιμωρήθηκε με έξι μήνες καταναγκαστικά έργα σε στρατόπεδα εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το σταλινικό έθνος.
Ακόμη, όταν ολοκληρώθηκε η ακολουθία για την ταφή του Κιμ ορίστηκαν αυστηρά 100 ημέρες «χωρίς ευχαρίστηση» με βάση τις οποίες, ακόμα και ένα ποτήρι αλκοόλ ισοδυναμούσε με θανατική ποινή.

Και ενώ αυτός ήταν ο ανώτερος αξιωματούχος που έχει συλληφθεί και εκτελεστεί μέχρι σήμερα, η εφημερίδα της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι ένας αριθμός άλλων στρατηγών πυροβολήθηκαν αφού βρέθηκαν ένοχοι κατανάλωσης αλκοόλ και εμπλοκής σε σεξουαλικά σκάνδαλα.

Συνολικά, 14 ανώτερα κομματικά στελέχη, κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι λέγεται οτι έχουν «καθαριστεί» με άμεσες διαταγές του Κιμ Γιονγκ Αν. «Φαίνεται ότι η εκκαθαρίσεις θα συνεχιστούν προς το παρόν, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Αν σφίγγει την λαβή της εξουσίας» προσθέτει η εφημερίδα

newpost




00 inkefalonia general ad 300X250