Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων -Όλες οι αυξήσεις και ποιοι τις δικαιούνται

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 12:52

Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων -Όλες οι αυξήσεις και ποιοι τις δικαιούνται

«Κλείδωσε» το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων στις διαπραγματεύσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση.

Έτσι, με βάση τις διατάξεις του «ξεπαγώνει» η μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία αν και προβλεπόταν σε προηγούμενο νόμο, δεν είχε προχωρήσει καθώς δεν είχε καθοριστεί ο νέος τρόπος προαγωγών.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο μισθός αποσυνδέεται από τον βαθμό του υπαλλήλου, ενώ ταυτόχρονα οριοθετείται μισθολογική εξέλιξη κάθε 3 χρόνια για υπαλλήλους με χαμηλά τυπικά προσόντα και κάθε 2 χρόνια για υπαλλήλους με τεχνολογική και πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Παράλληλα, ο νέος νόμος εισάγει κριτήρια αξιολόγησης με βάση τους προσωπικούς στόχους που θα λειτουργούν επιβραβευτικά με επιπλέον αυξήσεις οι οποίες θα κυμαίνονται από 1% έως 5%.

Τα μισθολογικά κλιμάκια
Οι νέες διατάξεις προβλέπουν 19 μισθολογικά κλιμάκια εξέλιξης για τους υπαλλήλους  ΠΕ και ΤΕ, ενώ για τους υπαλλήλους  ΔΕ και ΥΕ προβλέπουν 13 μισθολογικά κλιμάκια.

Επιπλέον, όσοι θα είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ενός έτους, θα κερδίζουν 2 κλιμάκια, ενώ όσοι κατέχουν διδακτορικό συναφές με το αντικείμενο πάνω στο οποίο εργάζονται θα κερδίζουν 6 κλιμάκια.

 

Τι θα ισχύει με τον βασικό μισθό και τα ανήλικα τέκνα
Στα 780 ευρώ καθορίζεται ο βασικός μισθός για τους υπαλλήλους ΥΕ, ενώ για τους υπαλλήλους ΔΕ σε 780 ευρώ επί συντελεστή 1,10 (858 ευρώ), για τους υπαλλήλους ΤΕ 780 ευρώ με συντελεστή 1,33 (1.037 ευρώ) και για τους υπαλλήλους ΠΕ 780 ευρώ επί 1,40 (1.092 ευρώ).

Όσον αφορά στην οικογενειακή παροχή, αυτή καθορίζεται για ανήλικα τέκνα, ή ανίκανα να εργαστούν και με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, ή για παιδιά που σπουδάζουν και δεν έχουν ξεπεράσει το 24 έτος της ηλικίας τους στα 50 ευρώ για το ένα τέκνο, 70 ευρώ συνολικά για τα δύο τέκνα, 120 ευρώ συνολικά για τα τρία τέκνα, 170 ευρώ για τα τέσσερα τέκνα και επιπρόσθετα 70 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον τέκνο.

Τέλος, αναφορικά με τους υπαλλήλους που εργάζονται σε παραμεθόριες προβλέπεται επιπλέον αμοιβή 100 ευρώ.

Το επίδομα θέσης ευθύνης
Το επίδομα θέσης ευθύνης καθορίζεται στα 1.400 ευρώ για Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, ενώ για αναπληρωτές Γενικούς Γραμματείς ή Ειδικούς Γραμματείς Υπουργείων στα 1.150. Για Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων καθορίζεται στα 1.00- ευρώ και στα 450 ευρώ για Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Προϊσταμένους Πολιτικών Γραφείων μελών της Κυβέρνησης.
Τέλος για Προϊσταμένους Υποδιευθύνσεων καθορίζεται στα 350 ευρώ και για τους Προϊσταμένους Τμημάτων στα 290.

iefimerida


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ