Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η υπερατλαντική πτήση της SkyGreece για Τορόντο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 20:54

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η υπερατλαντική πτήση της SkyGreece για Τορόντο

"Σήμερα γράφουμε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της αεροπορίας". Με τη φράση αυτή ο ιερέας Νικόλαος Αλεξανδρής και πρόεδρος της Sky Greece Airlines χαιρέτισε την πρώτη υπερατλαντική πτήση που ξεκίνησε σήμερα στο αεροδρόμιο Μακεδονία και θα εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Τορόντο (Καναδά) κάθε Πέμπτη.

 

Το αεροσκάφος που θα "ενώσει” τις δύο πόλεις είναι ο "Ταξιάρχης", ένα ιδιόκτητο Boeing 767-300 ER, 274 θέσεων. Η πτήση θα κάνει ενδιάμεση στάση στη Βουδαπέστη για καύσιμα και θα διαρκεί περίπου 11 ώρες.

"Είμαστε βαθιά συγκινημένοι και υπερήφανοι" είπε ο π. Νικόλαος, πρόεδρος της νεοσυσταθείσας αεροπορικής εταιρείας, που ίδρυσαν ομογενείς από τον Καναδά.

"Ο απόδημος ελληνισμός –όπως έχει αποδείξει και η ιστορία- ήταν πάντα κοντά στην πατρίδα στις δύσκολες στιγμές. Οι απόδημοι Έλληνες τιμούν και σέβονται τη χώρα τους και θέλουν να βρίσκεται ψηλά", τόνισε.

"Δημιουργήσαμε 150 θέσεις εργασίας για τους Έλληνες σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο. Ευελπιστούμε όμως και ευχόμαστε, του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ και να εγκαινιάζουμε τη γραμμή για Νέα Υόρκη", επεσήμανε ο π.Νικόλαος.

"Είναι ένα εγχείρημα θαρραλέο, ριψοκίνδυνο και παράλληλα απαιτητό και αναγκαίο, διότι πρέπει ο απόδημος Ελληνισμός, όπου κι αν βρίσκεται, να ενώνεται με την Ελλάδα", υπογράμμισε ο αερολιμενάρχης του αερολιμένα "Μακεδονία" Αχιλλέας Τοπούζας.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί ο διάδρομος αποπροσγείωσης, ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετεί μεγάλα αεροσκάφη, για να συνδεθεί η Θεσσαλονίκη με πολλαπλούς μακρινούς προορισμούς.

Σύμφωνα πάντως με τον κ.Τοπούζα, ο διάδρομος αποπροσγείωσης αναμένεται να παραδοθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες τον τέλος του 2016. Πρόκειται για έναν πλήρη υπερσύγχρονο διάδρομο 3.500 χιλιομέτρων, που σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των επιβατών στο αεροδρόμιο, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του οποίου ωστόσο, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορείς του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία εκτελεί ήδη από τις 24 Μαΐου δρομολόγια από Αθήνα για Μόντρεαλ-Τορόντο και Νέα Υόρκη με ενδιάμεση στάση στο Ζάγκρεμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ