Αεροπορικό δυστύχημα στη Σπάρτη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 14:17

Αεροπορικό δυστύχημα στη Σπάρτη

Τη ζωή τους έχασαν δύο άτομα, όταν το ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη έξω από το αεροδρόμιο της Σπάρτης. Κατά την απογείωση, το αεροσκάφος έχασε ύψος και έπεσε περίπου 15 μ. έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική υπηρεσία, νεκρά. Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Νεκροί είναι ο 52χρονος χειριστής του αεροσκάφους και 35χρονος συνεπιβάτης, που είχαν φτάσει στο δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης με ένα τρίτο πρόσωπο οδικώς από την Αθήνα. Αυτός ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην απογείωση που κατέληξε σε τραγωδία και έδωσε κατάθεση στις αρχές.Η συντριβή του ιδιωτικού ιταλικού υπερελαφρού αμφίβιου αεροσκάφους τύπου Ι-Α651, προήλθε πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία προσγειώθηκε στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης και στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσής και πιθανότατα από λάθος χειρισμό δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, συνετρίβη 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.Το μικρό αεροδρόμιο χρησιμοποιείται κυρίως από αεροσκάφη για αεροψεκασμούς και εκεί λειτουργεί μια μικρή αερολέσχη. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται αν το αεροσκάφος ανήκε στην Αερολέσχη Καλαμάτας.


iefimerida