Βραζιλία: Ο πρώτος νεκρός στις διαδηλώσεις - 800.000 άνθρωποι στους δρόμους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 09:51

Βραζιλία: Ο πρώτος νεκρός στις διαδηλώσεις - 800.000 άνθρωποι στους δρόμους

Ο πρώτος νεκρός, ένας άνδρας διαδηλωτής, έπεσε στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων της περασμένης νύχτας. Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης, που ξεκίνησαν με αφορμή την αύξηση των εισιτηρίων στα λεωφορεία αλλά αναδείχτηκε σε μαζικό κύμα καταγγελίας της χαμηλής ποιότητας των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και για το υπέρογκο κόστος της διοργάνωσης του Μουντιάλ, μπαίνουν στην 11η μέρα. Ένας άνδρας έπεσε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης στην πολιτεία του Σάο Πάολο όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες, από τις τοπικές αρχές, πληροφορίες ο διαδηλωτής πιθανώς παρασύρθηκε από αυτοκίνητο  

"Ένα όχημα χτύπησε μια ομάδα τριών ατόμων, ο ένας εκ των οποίων εξέπνευσε στην πόλη της Ριμπεϊράο Πρέτο, 330 χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο", δήλωσε η αστυνομία της πολιτείας στο λογαριασμό της στο Twitter. Σύμφωνα τώρα με τον τοπικό Τύπο, το όχημα προσπαθούσε να προσπεράσει μια ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι είχαν αποκλείσει ένα δρόμο.

Περισσότεροι από 800.000 διαδηλωτές- κατά άλλες εκτιμήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο- βγήκαν στους δρόμους των 16 μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται επίσημες πηγές.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη το βράδυ στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως εκτιμούν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στην βραζιλιάνικη μεγαλούπολη, επικαλούμενοι όμως αναφορές μέσω twitter.
Έκτακτη σύνοδο συγκαλεί η πρόεδρος της Βραζιλίας

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των τριών μεγαλύτερων εφημερίδων της Βραζιλίας.

Το συμβούλιο αυτό, που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την προεδρία, θα διεξαχθεί στις 09.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδος) στην Μπραζίλια, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των εφημερίδων O'Globo, Folha de Sao Paulo και O Estado de Sao Paulo.

Πηγή: news.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250