Σοκ στον κόσμο του αθλητισμού! Νεκρός σε τροχαίο ο 24χρονος μαραθωνοδρόμος Κέλβιν Κιπτούμ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 08:53

Σοκ στον κόσμο του αθλητισμού! Νεκρός σε τροχαίο ο 24χρονος μαραθωνοδρόμος Κέλβιν Κιπτούμ

Σοκ στον κόσμο του αθλητισμού 

Θλίψη στον κόσμο του αθλητισμού για τον θάνατο του 24χρονου Κέλβιν Κίπτουμ. Ο Κενυάτης δρομέας (παγκόσμιο ρεκόρ 2:00:35 στον Μαραθώνιο του Σικάγο το 2023), σκοτώθηκε με τον προπονητή του Ζερβέ Χακιζιμάνα σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Κυριακής. Μια συνεπιβατιδά τους νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Σχολιάζοντας το γεγονός, που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και θλίψη, ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Ababu Namwamba, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter: «Εξαιρετικά ανατριχιαστικό!! Η Κένυα έχει χάσει ένα ιδιαίτερο διαμάντι».

Επίσης, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου σημειώνει:

«Μάθαμε με θλίψη ότι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Κέλβιν Κίπτουμ πέθανε σε τροχαίο ατύχημα την Κυριακή (11/2) σε ηλικία 24 ετών. Ο προπονητής του Κίπτουμ, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον Κενυάτη δρομέα απόστασης, πέθανε επίσης στο δυστύχημα κατά μήκος της οδού Eldoret-Kaptagat.

Εκ μέρους όλων των World Athletics, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπαίκτες τους και το έθνος της Κένυας».

Πηγή: efsyn.gr 




00 inkefalonia general ad 300X250