Πάτρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» - Παρέμβαση Εισαγγελέα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 14:16

Πάτρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» - Παρέμβαση Εισαγγελέα

Την παραίτησή του υπέβαλλε το πρωί του Σαββάτου στο υπουργείο Υγείας ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, μετά τον σάλο και τα πολλαπλά όπως μετέδωσε το OPEN.

Πλέον χρέη διοικητή εκτελεί ο αναπληρωτής διοικητής. Σύμφωνα μάλιστα με τις νεότερες πληροφορίες για το περιστατικό, η εισαγγελία Πάτρας παρεμβαίνει και ζητεί τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό

Την παραίτηση του διοικητή ζήτησε από χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, έπειτα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας, που έδειξε ότι στον «Άγιο Ανδρέα» εκείνη την ώρα βρίσκονταν 70 γιατροί, που θα μπορούσαν να εξετάσουν τον άτυχο άνδρα. Η νοσηλεύτρια, ωστόσο, που τον είδε στα επείγοντα δεν κάλεσε κανέναν. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

«Πηγαίνοντας μέσα, βρήκε τον σεκιουριτά... Πήγε οδηγώντας. Και τον έστειλε ο σεκιουριτάς στις νοσηλεύτριες, νοσοκόμες… Και εκείνες του είπαν ότι... δεν εφημερεύει να πάει στο Ρίο» έχει πει ο αδερφός του άνδρα για το περιστατικό καταγγέλλοντας το νοσοκομείο. 

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου, υποστήριξε στο OPEN ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και όταν έφτασε ο ασθενής στα εξωτερικά ιατρεία, ειδοποιήθηκαν οι νοσηλεύτριες που είχαν βάρδια αλλά ο ασθενής δεν τους ανέφερε ότι έχει πόνο στην πλάτη, αλλά ανέφερε ότι έχει ψύξη και τον πονά ο αυχένας. «Αυτό το είπε τρεις φορές και μπροστά στους συναδέλφους και μπροστά στον τραυματιοφορέα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, ο ασθενής είπε στο προσωπικό του νοσοκομείου, ότι είχε πάει και σε ιδιώτη γιατρό που του είχε γράψει φαρμακευτική αγωγή για την ψύξη. Η νοσηλεύτριες πρότειναν στον ασθενή να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου για περαιτέρω διερεύνηση.

Το ίδιο βράδυ έγινε αίτημα για διακομιδή ασθενούς με πόνο στο στήθος

Ο κ. Στελλάτος αναφέρθηκε σε ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη το ίδιο βράδυ: «Άλλος συμπολίτης μας είχε πάει στο νοσοκομείο παρότι δεν δέχεται έκτακτα περιστατικά και εκλήθη ο γιατρός, αφού έγινε η εξέταση ο ασθενής διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Ρίου με το ΕΚΑΒ. Εκείνος ο ασθενής μίλησε στους γιατρούς για πόνο στο στήθος».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε μάλιστα ότι στο νοσοκομείο δεν εργάζονται 70 γιατροί στον «Άγιο Ανδρέα», όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας. «Δεν είναι αλήθεια. Στο πρόγραμμα εφημερίας, στο οποίο αναγράφονται ακόμα και οι γιατροί που είναι σε ετοιμότητα, καταγράφονται 42 γιατροί, αλλά οι ενεργοί ήταν κάτω από 30».

Ξεσπά η οικογένεια του 49χρονου

Όλη η οικογένεια ζητάει να μάθει. Η μάνα, τα αδέρφια, οι αδερφές, τα ανίψια του. Και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι ευθύνονται για αυτό που συνέβη. Που άφησαν τον αδερφό μου αβοήθητο. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά από τον πρώτο ως τον τελευταίο" είπε η αδελφή του 49χρονου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

«Αφήσανε 49χρονο παλικάρι να πεθάνει στον δρόμο. Τον διώξανε να πεθάνει στον δρόμο. Εν έτει 2022. Στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Έκαναν εικονική διάγνωση. Τι θα πω εγώ στην μάνα μου που μέσα σε 10 μήνες έθαψε δύο παιδιά», τόνισε .

Όπως περιέγραψε ο αδερφός του πέθανε μέσα σε τρία λεπτά, στα χέρια του."Όταν μιλήσαμε ήταν πολύ φοβισμένος γιατί πονούσε πολύ. Με πήρε μετά από λίγο και μου είπε ότι τον έδιωξαν από τον νοσοκομείο και ότι πρέπει να πάει στο Ρίο γιατί τον έδιωξαν και δεν αισθανόταν καθόλου καλά", είπε και πρόσθεσε:

Όταν τον συνάντησα έξω από το νοσοκομείο ήταν πολύ άσχημα. Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου, έπαθε ανακοπή. Φτάσαμε στο Ρίο, αλλά ήταν πολύ αργά. Αν είχα αργήσει τρία λεπτά θα τον έβρισκα νεκρό στον δρόμο.

Για τον τρόπο που οι νοσηλευτές του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" αντιμετώπισαν τον αδερφό του είπε: «Δύο νοσηλεύτριες τον είδαν. Τους είπε ότι πονάει, όμως τον έδιωξαν για το Ρίο», κατέληξε.

Ο δεύτερος αδερφός του 49χρονου, μιλώντας και αυτός αποκλειστικά στο star.gr καταγγέλλει ότι στον "Άγιο Ανδρέα" δεν εξέτασαν τον αδερφό του.

«Πήγε στον Άγιο Ανδρέα και ο σεκιουριτάς τον έδωσε στις νοσηλεύτριες. Τους εξήγησε ότι τον πονάει η πλάτη και εκείνες του είπαν ότι δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και να πάει στο Ρίο. Ο Θοδωρής έπαιρνε την αδερφή μου και τον αδερφό μου τηλέφωνο, ο οποίος τον πήρε από τον Άγιο Ανδρέα για να τον πάει στο Ρίο», είπε συγκλονισμένος ο ένας αδερφός του και πρόσθεσε:

Μετά από 5 χλμ λιποθύμησε στο αυτοκίνητο. Στο Ρίο απλά επιβεβαίωσαν τον θάνατο. Στον Άγιο Ανδρέα δεν του πήραν ούτε την πίεση, κάποιος πρέπει να παρέμβει. Θέλουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ποιος θα μας προστατέψει;" είπε.

Πηγή: ethnos.gr 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250