Μόνο όχι εισπράττει η Κύπρος από τους εταίρους της - Η τρόικα απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου Αναστασιάδη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 12:39

Μόνο όχι εισπράττει η Κύπρος από τους εταίρους της - Η τρόικα απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου Αναστασιάδη

Η κατάσταση στην Κύπρο χειροτερεύει ώρα με την ώρα. Ο κόσμος είναι στους δρόμους, τόσο έξω από την Βουλή όσο και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους εκπροσώπους της τρόικας, που ξεκίνησε στις 9.30 π.μ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος των νομοσχεδιων που παρουσίασε η κυπριακή κυβέρνηση.

Λίγο μετά τις 12 ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε λόγο για νέο Eurogroup, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι τόσο ο υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος όσο και βουλευτές του ΔΗΣΥ υποστηρίζουν ότι η τρόικα χαρακτήρισε ανεπαρκή την κυπριακή πρόταση και ζητούν επιμονα κούρεμα των καταθέσεων.

Ειδικά για το Ταμείο Αλληλεγγύης η πρόταση απορρίπτεται ως μη βιώσιμη.

Όπως μετέδωσε και το ΡΙΚ, οι πρώτες φωνές από πλευράς ΔΗΣΥ για επιστροφή στο αρχικό σχέδιο που πρότεινε το Eurogroup, φέρεται να ακούστηκαν σήμερα, στην επιτροπή οικονομικών.

Νωρίτερα, η Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε ότι η υπομονή των εταίρων εξαντλείται με την Κύπρο και ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται εθνικοποίηση των Ταμείων.

newsit




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250