Items filtered by date: Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 7808
«Αριστεροδεξιός Κρατισμός και Αυτοδιοίκηση» - Του Γιώργου Π. Κρεμμύδα
Η προκήρυξη για την εισαγωγή 500 σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών-Αστυφυλάκων
Στη δημοσιότητα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή 500 σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες:
- στα τηλέφωνα 210-6977774, 210 6977327, 2106980910
- από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα
- στην ιστοσελίδα της www.hellenicpolice.gr
«Χόρτασαν» μπάσκετ τα… μωρά του ΑΣΚ και του ΝΕΟΛ
Ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά διοργάνωσε ο ΑΣΚ, με τη συμμετοχή του ΝΕΟΛ την Κυριακή το απόγευμα στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» στο Αργοστόλι.
Οι δύο ομάδες, έφεραν τους μικρούς των τμημάτων υποδομής στο παρκέ (κατηγορίες μίνι και προμίνι), υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους (Πάνος Ματιάτος ΣΚ, Μάρκος Τζουγανάτος ΝΕΟΛ) και πραγματικά «χόρτασαν» μπάσκετ, καθώς είχαν την δυνατότητα να αγωνιστούν αναμεταξύ τους και να το ευχαριστηθούν.
Μπράβο σε όλους
Παρακάτω φωτογραφίες
Ψηφίστε! Να περάσει ή όχι το τρενάκι από το Λιθόστρωτο ;
Την επιθυμία τους να συμπεριληφθεί το Λιθόστρωτο στα σημεία όπου διέρχονται τα τουστικά τρενάκια του Αργοστολίου εκφράζουν με την κίνησή τους οι καταστηματάρχες του Λιθοστρώτου να συλλέξουν υπογραφές γι' αυτό το σκοπό.
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 130 υπογραφές καταστηματαρχών και στο κείμενο βρίσκονται οκτώ σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως πλατεία Δικαστηρίων, πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, πλατεία Καμπάνας και Πύργος του ρολογιού, Καθολική Εκκλησία και Μουσείο Ιταλών.
Διευκρίνιση: Το τρενάκι θα περνάει από το Λιθόστρωτο μόνο σε μέρες και ώρες που θα βρίσκονται Κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Αργοστολίου
Εσείς, είστε υπέρ η κατά μιας τέτοιας κίνησης ; Ψηφίστε στο παρακάτω ερωτηματολόγιο.
Λόγω περιορισμών στο προηγούμενο σύστημα ψηφοφορίας προχωρήσαμε χθες το μεσημέρι, σε επανεκίννηση της ψηφοφορίας.
Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7/6 στις 11.59
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε.
{module TRENAKI}
Η παραπάνω ψηφοφορία δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις όσων επιλέγουν να ψηφίσουν.
«Κραυγή» απόγνωσης φοιτητών του ΤΕΙ: «Πόσος κόσμος πρέπει να χαθεί για να φτιαχτεί επιτέλους ο δρόμος στα Κοκκύλια;»
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο δίμηνο και στοίχησαν την ζωή σε δύο κοπέλες, θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για το άθλιο οδικό δίκτυο και για την ελλειπή αστυνόμευση. Σίγουρα η ευθύνη εναπόκεινται στην κρίση του εκάστοτε ατόμου, αλλά θα πρέπει να αναλογιστείτε και εσείς την δική σας ευθύνη. Πόσος κόσμος πρέπει να χαθεί για να μπουν φανάρια ή να φτιαχτεί επιτέλους ο δρόμος στα Κοκκύλια.
«Έκρηξη» Κεκάτου: «Εγώ δεν ασχολούμαι με το τι γράφει κάθε κακομοίρης»
Ένα δημοσίευμα που ανέσυρε ο Νίκος Γκισγκίνης και αφορούσε τον Μύρτο έβαλε «φωτιά» στη χθεσινή συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου. Επρόκειτο για το δημοσίευμα της ιστοσελίδας kefalonianmantata (της ηλεκτρονικής έκδοσης του Ημερήσιου) και μόλις το άκουσε ο κ. Κεκάτος «εξερράγη».
«Εγώ δεν ασχολούμαι με το τι γράφει κάθε κακομοίρης» ήταν η απάντησή του προς τον Γκισγκίνη με τον τελευταίο να απαντά και να διερωτάται αναφερόμενος και στον εκδότη της εν λόγο εφημερίδας «Κακομοίρης είναι ο κύριος Παπαδάτος που σας στηρίζει;».
Ο Ανουσάκης εξαγρίωσε τον κόσμο, με την πρότασή του για διακοπή του συμβουλίου πριν τα θέματα της ημερήσιας
Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, μεταξύ του προέδρου Νίκου Ανουσάκη και πολιτών που είχαν έρθει στο συμβούλιο αποκλειστικά για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν τον καθορισμό ανταλλάγματος δημοπρατούμενων τμημάτων αιγιαλού – παραλίας .
Η ώρα είχε φτάσει 10.30 το βράδυ και έχοντας ολοκληρωθεί τα θέματα εκτός ημερησίας για το Τραπεζάκι και την Ιακωβάτειο, ο πρόεδρος έκρινε πως πρέπει να διακοπεί το συμβούλιο και να μην μπει στην ημερήσια διάταξη, διότι οι σύμβουλοι ήταν κουρασμένοι και θα αποχωρούσαν, οπότε στην ψηφοφορία δεν θα πέρναγαν τα θέματα.
Θεόφιλος Μιχαλάτος : Απαράδεκτη κάθε προσπάθεια φίμωσης ή εκφοβισμού του τοπικού Τύπου
Μέρα με τη μέρα η επικοινωνία του δημότη με την τοπική εξουσία, λόγω της αποκέντρωσης των υπηρεσιών και της γραφειοκρατίας που μας επέβαλλε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, δυσχεραίνει. Τη δυσκολία αυτή έρχεται να τη καλύψει ο τοπικός τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, που καλείται να παρακολουθεί τα τοπικά δρώμενα, να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τόσο τον πολίτη όσο και τη δημοτική αρχή σε τοπικά ζητήματα.
Ο τοπικός τύπος αποτελεί πλέον βήμα έκφρασης των συμπολιτών μας, επισημαίνοντας τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, γνωστοποιώντας τις δράσεις της δημοτικής αρχής και αποτελώντας με αυτό τον τρόπο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών αρχόντων και του δημότη.
Από τη στιγμή που τα κίνητρα του εκδότη, του ιδιοκτήτη διαδικτυακού χώρου ενημέρωσης, του δημοσιογράφου είναι η ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο του και δεν θίγονται προσωπικά ζητήματα ή η αξιοπρέπεια οποιουδήποτε δημότη ή αιρετού, θεωρούμε κάθε προσπάθεια φίμωσης ή εκφοβισμού τους απαράδεκτη.
Είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας διαθέτουν όλα τα εφόδια για να διακρίνουν την πραγματικότητα και να διαμορφώσουν προσωπική άποψη.
Η δημοτική αρχή όμως έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία της και να τα βάζει με όλους και όλα.
Θεόφιλος Μιχαλάτος
Επικεφαλής της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Πώς να φτιάξετε το τέλειο κέικ σοκολάτας
![]() |
Τα σοκολατένια κέικ δείχνουν σχεδόν πάντα σκανδαλώδη, αλλά όταν τελικά αποφασίσουμε την υπέρβαση, συχνά δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας. Όταν δε οι προσδοκίες μας είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες λόγω της μοναδικής ευκαιρίας του μήνα για ένα γλυκό, τότε και η απογοήτευση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ας το αποδομήσουμε λοιπόν, για να συγκεντρώσουμε τα καλύτερα κόλπα για σίγουρη επιτυχία…
Η σοκολάτα
Το κέικ σοκολάτας θα πρέπει να έχει άψογη γεύση καλής σοκολάτας και όχι μόνο το σοκολατί χρώμα αυτής. Αυτό επιτυγχάνεται με την ταυτόχρονη χρήση σκόνης κακάο, λιωμένης κουβερτούρας και σταγόνων σοκολάτας, για περισσότερο υγρή υφή.
Το βούτυρο
![]() |
Το βούτυρο δίνει «βάθος» στη γεύση του γλυκού μας, ενώ κάποιοι χρησιμοποιούν ακόμα και κρέμα γάλακτος, για να κάνουν τη γεύση ακόμα πιο έντονη. Υπάρχουν και εκείνοι βέβαια, που αντί των προαναφερθέντων, χρησιμοποιούν λάδι, που προσθέτει μεν υγρασία στο αποτέλεσμα και αφαιρεί θερμίδες, αλλά χάνει κάπως σε γεύση. Ας το αφήσουμε στην άκρη λοιπόν αφού όλα για τον ουρανίσκο γίνονται άλλωστε... Η προσθήκη στο τελικό μίγμα γάλακτος ή ακόμα και νερού, μπορεί να κάνει το κέικ μας πιο μαλακό, πιο υγρό και πολύ πιο αφράτο.
Τα στεγνά στοιχεία του κέικ
Το άμυλο είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε είδους κέικ. Στην περίπτωσή μας, το αλεύρι είναι η προφανής λύση, ενώ μια καλή εναλλακτική είναι και τα αλεσμένα αμύγδαλα (για τους πολέμιους της γλουτένης). Όσον αφορά σε ό,τι θα κάνει το κέικ να φουσκώσει και να αποκτήσει περισσότερο όγκο, μία λύση είναι τα ασπράδια των αυγών και μια άλλη, συνηθέστερη, είναι το μπέικιν πάουντερ ή η σόδα.
Όσον αφορά στη γλυκύτητα, αφού το κακάο και το βούτυρο δεν συνεισφέρουν σε αυτή, η καλύτερη λύση είναι η ζάχαρη άχνη. Κάποιοι δοκιμάζουν και την ανεπεξέργαστη ζάχαρη με γεύση μελάσας. Αν και δύσκολα αυτή θα καταφέρει τη γλύκα και την ελαφράδα της άχνης, το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει…
Προσθήκες
![]() |
Σαν επιπλέον συστατικά που θα απογειώσουν το κέικ σας, ορισμένοι προσθέτουν βανίλια και κάποιοι καφέ. Και τα δυο αυτά συστατικά «προσθέτουν» στη συνολική γεύση, αλλά «αφαιρούν» κάτι από την αποκλειστική γεύση της σοκολάτας που αποζητούμε. Και η κανέλλα επίσης, περιττή αποδεικνύεται…
Μέθοδος για αφράτο και υγρό αποτέλεσμα
Το αφράτο κέικ θα το πετύχετε με δύο τρόπους. Είτε θα χτυπήσετε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετά, είτε θα ξεκινήσετε το μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη και αφού τα χτυπήσετε πολύ καλά, μετά θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά. Ένα ακόμα πιο έξυπνο κόλπο είναι να ψήσετε το κέικ για λίγο λιγότερο από τον χρόνο που χρειάζεται για να ψηθεί ολοκληρωτικά και στη συνέχεια, αφού το βγάλετε από τον φούρνο να το σκεπάσετε και να το αφήσετε να κρυώσει στον ατμό του. Το αποτέλεσμα θα είναι βελούδινο, αφράτο και μαλακό.
Παρουσίαση και εμφάνιση
Εκείνοι που ξέρουν από κέικ, το κόβουν στη μέση, του προσθέτουν μια στρώση κρέμα ή σαντιγί και κάνουν έτσι το κέικ τους πιο υγρό και φυσικά, πολύ πιο θεαματικό. Κάποιοι άλλοι καλύπτουν κάθε σπιθαμή της επιφάνειας του γλυκού με γλάσο και πασπαλίζουν λίγη σκόνη κακάο από πάνω. Ακόμα μια εναλλακτική είναι να τρίψετε μπισκότα σοκολάτας πάνω στο γλάσο και έτσι να έχετε τη σοκολάτα σε όλες τις πιθανές μορφές και υφές…
Το τέλειο κέικ σοκολάτας
![]() |
Yλικά
50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. καφέ ανεπεξέργαστη ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
100 γρ. σκόνη κακάο
250 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 μεγάλα αυγά
250 γρ. γάλα
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για το γλάσο
140 γρ. μαλακό βούτυρο
50 γρ. σκόνη κακάο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
μια πρέζα αλάτι
2 κ.γ. γάλα
5 σοκολατένια μπισκότα
Εκτέλεση
![]() |
1. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα κέικ (διαμέτρου 20 εκ. κατά προτίμηση) και προθερμάνετε το φούρνο στους 180C (160C με αέρα). Ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη, μαζί με το 1 κ.γ. αλάτι, μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο και ελαφρύ.
2. Κοσκινίστε μαζί το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε τα αυγά στο μίγμα με το βούτυρο, ένα τη φορά, και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα σας. Στη συνέχεια, προσθέστε τη μισή ποσότητα από τα στεγνά υλικά της συνταγής και συνεχίστε με τη λιωμένη σοκολάτα. Μετά ρίξτε και τα υπόλοιπα στεγνά υλικά και τελειώστε με αρκετό γάλα ώστε να αποκτήσει το μίγμα μαλακή υφή. Ρίξτε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί και το κέντρο των κέικ.
3. Αφήστε το στη συνέχεια, σε μια σχάρα να κρυώσει καλά και όσο κρυώνει, εσείς φτιάξτε το γλάσο. Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο, μετά προσθέστε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι και αν το κρίνετε απαραίτητο, βάλτε και λίγο γάλα για να αραιώσετε ελαφρώς το μίγμα. Κόψτε το κέικ στη μέση, παράλληλα με την επιφάνειά του και τοποθετήστε το ένα κομμάτι στον πάτο της πιατέλας και απλώστε πάνω του το 1/3 του γλάσου. Τοποθετείστε και το δεύτερο μέρος του κέικ από πάνω και αλείψτε με το υπόλοιπο γλάσο.
4. Θρυμματίστε τα μπισκότα από πάνω και πασπαλίστε το κέικ.
5. Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια το κέικ σας, προσφέρετε στον εαυτό σας το ένα από αυτά, καθίστε στη βεράντα και απολαύστε το μαζί με έναν νόστιμο σκέτο καφέ. Είπαμε, μια ζωή την έχουμε…
click@life
«Όχι» στο κλείσιμο της Ιακωβατείου από το δημοτικό συμβούλιο
Το θέμα του κλεισίματος της Ιακωβατείο Βιβλιοθήκης Ληξουρίου έφερε στο δημοτικό συμβούλιο σε θέμα εκτός ημερήσιας, η πρόεδρος της Ιακωβατείου και πρώην δήμαρχος Παλικής κ. Νόπη Αλεξανδροπούλου.