Items filtered by date: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 7361

Οι δροσερές και ευχάριστες παρουσίες σε συνδυασμό με την ευγένεια, αλλά και την προθυμία για την εξυπηρέτηση του τουρίστα έλληνα και ξένου, κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις.

Published in Τουρισμός
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012 11:36

Πώς το φτιάχνουν το… παστέλι!

Θέλει τέχνη και μεράκι, αλλά αν πρόκειται από τους σπεσιαλίστες του είδους τότε είσαι σίγουρος πως μέσα σε ένα απολαυστικό παστέλι κρύβονται και τα δύο!


Το επιτελείο της «Βοσκοπούλας» έφτιαξε παστέλι... της ώρας και το μοίρασε στον κόσμο που είχε σπεύσει να παρακολουθήσει την Έκθεση Λαϊκού Πολιτισμού.

Published in Κοινωνία

Δίλημμα - παγίδα για να εκβιάσει την Ελλάδα με έξοδο προετοιμάζει το Βερολίνο με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να εμφανίζεται διατεθειμένη να ζητήσει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα για να πει το «ναι» στην επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιομονικής προσαρμογής.

Την αποσύνδεση του λογαριασμού ρεύματος από οποιαδήποτε επιβάρυνση που δεν αφορά το κόστος για το ηλεκτρικό, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος...
Τονίζεται ότι μόνο τα τέλη και οι φόροι υπερ τρίτων (ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κτλ) αντιπροσωπεύουν το 35-40% της συνολικής επιβάρυνσης των καταναλωτών.

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012 10:40

Η Corelia γοητεύει και το βράδυ!

Η επιβλητική της σιλουέτα δεσπόζει και το βράδυ που είναι σκοτεινή και ήρεμη. Η Corelia, ακόμα και κάτω από το πέπλο της νύχτας έχει τον τρόπο της να γοητεύει.


Φωτογραφία: Χριστίνα Ζησιμάτου

Published in Photo Stories

Είναι όμορφο, είναι μικρό, είναι λευκό , βρέθηκε από τον Σύλλογο Ζωόφιλων Ντόρις Ark (Animal Rescue Kefalonia), εγκαταλειμμένο σε κάδο απορριμμάτων και επειδή είναι πολύ μωρό πίνει γάλα από μπιμπερό.

Published in Κοινωνία

Μέσα στους πέντε προορισμούς στην Ελλάδα που παρουσιάζει άνοδο στις κρατήσεις ξενοδοχείων για τον μήνα Αύγουστο είναι η Κεφαλονιά.

Published in Τουρισμός

Δυο εντυπωσιακές και αστραφτερές μηχανές Harley Davidson έκαναν την εμφάνισή τους στο Αργοστόλι και αν κρίνουμε από την πινακίδα η μία εκ των δύο μας ήρθε από... πολύ μακριά.

Γ.Χ.

Φωτογραφίες: Χριστίνα Ζησιμάτου

IMG 1296

IMG 1297

IMG 1298

IMG 1299

IMG 1300

IMG 1302

Published in Κοινωνία

Τέσσερις ηθοποιοί θα εμφανιστούν γυμνοί στο σανίδι. Ο λόγος... η παράσταση «Να ζει κανείς ή να μη ζει», που διασκεύασαν και σκηνοθετούν οι Ρέππας – Παπαθανασίου και βάσει σεναρίου τέσσερις άνδρες ηθοποιοί θα εμφανιστούν στη σκηνή όπως τους γέννησε η μαμά τους.

Published in Έξοδος
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012 09:33

Πώς ξεχωρίζουμε το φρέσκο ψάρι

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την αγορά του
Τώρα το καλοκαίρι έχετε περισσότερες ευκαιρίες να φάτε φρέσκα ψάρια. Βοηθούν στην γραμμή και την υγεία σας. Γνωρίζετε όμως τι να προσέχετε όταν τα αγοράζετε;

Γιατί μας κάνουν καλό;

Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση ψαριών, δύο φορές την εβδομάδα, βοηθά στην καρδιά, στη διατήρηση των επιπέδων της πίεσης και των τριγλυκεριδίων.

Επίσης, µειώνει τον κίνδυνο εµφάνισης πολλών νόσων, από κατάθλιψη και άνοια, µέχρι αρθρίτιδα και καρκίνο.

Τι προσφέρουν;

Εκτός από πρωτεΐνες και καλά λιπαρά οξέα όπως τα Ω-3, περιέχουν ασβέστιο, ιώδιο, φώσφορο και βιταµίνες Α, Β12, D.

Ποια είναι τα είδη

Ιχθυοκαλλιέργειας: Επειδή µεγαλώνουν σε ελεγχόµενο περιβάλλον, κάτω από αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας θεωρούνται πιο ασφαλή από πλευράς προέλευσης.

Ωστόσο, έχουν λιγότερα ω-3 σε σχέση µε τα ψάρια ανοιχτής θάλασσας, λόγω της διατροφής τους µε αλεύρια από σόγια ή στάρι.

Βιολογικά: Πρόκειται για ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας που εκτρέφονται µόνο µε φυσικά προϊόντα βιολογικής γεωργίας, σε καθαρά, ελεγχόµενα νερά, χωρίς καμία χρήση χηµικών ή αντιβιοτικών.

Κατεψυγµένα: Αν έχουν καταψυχθεί εντός ενός τριώρου από την αλίευσή τους και έχουν συντηρηθεί σωστά, χωρίς να αποψυχθούν καθόλου είναι καλή επιλογή.

Προσέξτε μόνο την οσµή του ψαριού και ελέγξτε το για αφυδατωµένα ή όχι καλά παγωµένα σηµεία. Aποτελούν ενδείξεις ότι η συντήρηση δεν έγινε σωστά.

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε φρέσκα ψάρια

Τα μάτια: Πρέπει να είναι καθαρά και λαµπερά. Τα µπαγιάτικα έχουν θολά µάτια.

Τα βράγχια του: Πρέπει να έχουν λαµπερό κόκκινο χρώµα και να µην έχουν βλέννες.

Προσοχή στα ακέφαλα ψάρια: Πολλοί ιχθυοπώλες κόβουν τα κεφάλια των ψαριών ώστε να μην μπορείτε να τα ελέγξετε.

Το χρώµα του: Να είναι ζωηρό. Οι άκρες της σάρκας του ψαριού δεν πρέπει να είναι σκούρες, ούτε να φέρουν καφέ ή κιτρινωπούς αποχρωµατισµούς.

Η οσμή του: Το φρέσκο ψάρι µυρίζει θάλασσα. Αν έχει άσχηµη µυρωδιά ή µυρωδιά αµµωνίας είναι ή πολύ µπαγιάτικα ή χαµηλής ποιότητας.

Tο δέρµα του: Να είναι γυαλιστερό και όχι αφυδατωµένο.

Τη σάρκα του: Πιέστε τη σάρκα του µε το δάχτυλό σας. Αν υποχωρήσει και παραµείνει εκεί, µην το αγοράσετε.

Την ουρά του: Αν το ψάρι είναι µπαγιάτικο, η ουρά και το κεφάλι γυρνούν προς τα κάτω, ενώ στα φρέσκα ψάρια, η ουρά και το κεφάλι είναι σε μια νοητή ευθεία.

Αν πήρατε φρέσκα ψάρια αλλά δεν θα τα μαγειρέψετε αμέσως, καθαρίστε τα, αφαιρέσετε το κεφάλι και βάλτε τα σε ένα µπολ µε νερό στην κατάψυξη για να τα προστατεύσετε από τον αέρα.

Να θυμάστε ότι το φρέσκο ψάρι είναι πιο δύσκολο στην απολέπιση.

newsbeast

Published in Fresh
Σελίδα 13198 από 13634