Ο Σπύρος Σαμούρης για το ατύχημα στην πλατεία και τις .. ξεθωριασμένες διαβάσεις

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 20:06

Ο Σπύρος Σαμούρης για το ατύχημα στην πλατεία και τις .. ξεθωριασμένες διαβάσεις

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και σχολίασε τα συκοφαντικά  - προς το πρόσωπό του – δημοσιεύματα σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας μηχανών και ποδηλάτων στην πλατεία και στους πεζόδρομους του Αργοστολίου, ενώ έδωσε και απαντήσεις για θέματα αρμοδιότητας του.

Πλατεία

«Εμείς σαν Δημοτική Αρχή ενεργούμε συλλογικά. Δεν είναι αρμοδιότητα του ενός. Τους κοινόχρηστους χώρους μπορεί να τους έχει υπό την επίβλεψή του ο Δήμαρχος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να κοιμόμαστε. Πολύ πριν γίνει αυτό το ατύχημα με το παιδί με το ποδήλατο και το μηχανάκι, είχα επαφές με την αστυνομία, την τροχαία και το λιμεναρχείο και είχαμε κουβεντιάσει όλο αυτό το πακέτο, εν όψει του καλοκαιριού. Δυστυχώς, η αυτοδιοίκηση πολλές φορές, είναι μια διαδικασία που διεκπεραιώνει. Για να καταλάβει και ο κόσμος, υπάρχει ένας αποκεντρωμένος, που δεν ξέρει που πέφτει η Κεφαλονιά, πάνω από το κεφάλι μας που μας λέει τι θα κάνουμε  και πρέπει να μας εγκρίνει όλες τις αποφάσεις μας».

«Είχαμε εγκεκριμένες αποφάσεις λειτουργίας των πεζοδρόμων και της πλατείας και με βάση αυτό βάλαμε πινακίδα που ορίζει τις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων. Δεν τηρούνται και αυτό είναι θέμα της αστυνομίας, που με τις περιορισμένες δυνατότητές της δεν μπορεί να τα προλάβει. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή φρόντισε να καταργήσει την Δημοτική Αστυνομία. Δεν θα αθωώσουμε τον κόσμο όμως. Πρέπει να μάθουμε όλοι να λειτουργούμε με βάση τους κανόνες που υπάρχουν. Ούτε οι γονείς πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους στην πλατεία με τα ποδήλατα, ούτε ο καταστηματάρχης να αποφασίζει να κάνει τροφοδοσία στο μαγαζί του όποια ώρα θέλει. Πρέπει να αποκτήσουμε όλοι αγωγή και παιδεία. Και επειδή είδα τα δημοσιεύματα, εγώ ο, τι ευθύνη έχω την αναλαμβάνω. Άλλο είναι να μου επιστεί κάποιος την προσοχή και άλλο πράγμα η ελεεινότητα».

Διαβάσεις

«Φέτος φτιάξαμε τις διαβάσεις. Βάλαμε και μπροστά από τα δικαστήρια, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια.  Οι διαβάσεις μπορεί να έχουν μαυρίσει αλλά δεν έχουν ξεθωριάσει. Τραβήχτηκαν φωτογραφίες από κάποιους, από αυτές που δεν προλάβαμε να βάψουμε».

«Η μπογιά περιέχει μέσα γυαλί και επειδή υπάρχει έλλειψη γυαλιού τριμμένου, τις βάψαμε έτσι. Παρ’ όλα αυτά, εγώ για δεύτερη χρονιά από τότε που αναλάβαμε έχω βάψει με χρώμα διαγράμμισης και μάλιστα αρίστης ποιότητας  και πάντα αυτό επιλέγω. Αν το αποτέλεσμα που θα έχω δεν θα είναι το επιθυμητό, του χρόνου θα προσπαθήσω να δημοπρατήσω εργολαβία για να γίνει το έργο. Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα. Πέρυσι μας κατηγόρησαν ότι βάλαμε τους εργαζόμενους να δουλεύουν βράδυ για να φτιάξουν τις διαβάσεις. Φέτος κάναμε πρώτα την μία πλευρά και μετά την άλλη, αλλιώς θα έπρεπε να κλείσουμε δρόμους».

Πάρκινγκ λιμανιού

«Έχω ενημερώσει το Λιμενικό Ταμείο, να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες – επαγγελματίες να τα πάρουν άμεσα. Όποιος ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα πρέπει να έχει νοικιάσει και τον ανάλογο χώρο. Μπορεί να έχει μόνο ένα αυτοκίνητο και όχι παραπάνω. Οφείλουν οι επαγγελματίες να βρουν χώρους, να τον νοικιάσουν και να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Οι δημόσιοι και δημοτικοί χώροι είναι για την εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι για εμπορική δραστηριότητα».

Έλλειψη προσωπικού και προβλήματα

«Υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό, καθώς έληξαν οι συμβάσεις της κοινωφελούς εργασίας  (8μηνο) και ακόμα δεν έχουμε προκηρύξεις. Αυτό σημαίνει ότι το Καλοκαίρι δεν θα τους έχουμε και μπορεί να έχουμε νέους από τον Σεπτέμβρη και μετά. Μέσα σε όλα αυτά μας προέκυψε και μια ΚΥΑ για τις παραλίες, η οποία υπάρχει μεν από τον Απρίλη, αλλά  από τότε άλλαξε 2 φορές και μέσα σε αυτή προβλέπεται το κόστος των ναυαγοσωστών που είναι μισό εκατομμύριο και προβλέπεται και το μέγεθος των πύργων των ναυαγοσωστών. Ως εκ τούτου, οι παλιοί δεν μπορούν να αλλάξουν και πρέπει να φτιαχτούν νέοι.  Μόλις τελειώσει και αυτό θα ξεκινήσουμε την συντήρηση των σχολείων, που και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Και όλα αυτά με τον υπερβάλλοντα ζήλο των υπαλλήλων και το φιλότιμο, αφού δεν έχουμε προσωπικό».




00 inkefalonia general ad 300X250