Βίκτωρ Ρουχωτάς: «Στόχος μας, να καθιερωθεί μια διεθνής καλλιτεχνική συνάντηση»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 18:30

Βίκτωρ Ρουχωτάς: «Στόχος μας, να καθιερωθεί μια διεθνής καλλιτεχνική συνάντηση»

Ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου Βίκτωρ Ρουχωτάς φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για τις εκδηλώσεις που ξεκινούν με το Ελληνο- Σερβικό καλλιτεχνικό εργαστήρι και εξέφρασε την μεγάλη του χαρά.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Ξεκινάμε τις εκδηλώσεις και ήρθαν και οι καλλιτέχνες. Ήρθε και ο Μίροσλαβ Λάζοβιτς, ο οποίος είναι καθηγητής  της έδρας της τοιχογραφίας στη σχολή καλών τεχνών του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου» ανέφερε ο κος Ρουχωτάς και εξήγησε ότι ο καθηγητής  θα επιμεληθεί με γκράφιτι τη δεξαμενή στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου όπου έζησαν ο κυβερνήτης Λέοναρντ ΙΙΙ και η σύζυγος του πριγκίπισσα της Σερβίας Μίλιτσα Μπράνκοβιτς τον 15ο αιώνα.

Ο κος Ρουχωτάς εξήγησε ότι από σήμερα τοι βράδυ Έλληνες και Σέρβοι καλλιτέχνες θα ζωγραφίζουν, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ θα υπάρχει και ζωντανή μουσική. «Σήμερα θα έχουμε ένα τοπικό ροκ συγκρότημα, αλλά και κάθε βράδυ θα έχουμε μουσική. Την τελευταία μέρα αυτής της καλλιτεχνικής εβδομάδας θα έχουμε και τα αερόψυκτα αυτοκίνητα και ένα μήνυμα από του γυναίκα του προσφάτως θανόντος από κορωνοϊό Μίλος Σόμπαϊτς, στην μνήμη του οποίο γίνεται η εκδήλωση.

«Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενδυναμωθεί η σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σερβία αλλά και απώτερος στόχος είναι να έχουμε τα επόμενα χρόνια μια διεθνή καλλιτεχνική συνάντηση» επισήμανε ο κος Ρουχωτάς και σημείωσε ότι δεν τον αγγίζουν όσα μπορεί να λέγονται και να γράφονται για τον ίδιο καθώς, ότι κάνει το κάνει με την ψυχή του, αφιλοκερδώς.

Τέλος, ο καλεσμένος έδωσε απάντηση σε φήμες που ακούγονται περί υποψηφιότητάς για πρέσβη. «Έχω τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Σερβίας και αν πάρω την Σερβική υπηκοότητα θα μπορώ να βάλω υποψηφιότητα για πρέσβης, καθώς έχω και τα προσόντα» εξήγησε.




00 inkefalonia general ad 300X250