Θεόφιλος για την απομάκρυνση των μπαζών: «Ευχάριστη εξέλιξη - Ευχόμαστε να αλλάξει γρήγορα η άσχημη εικόνα στο λιμάνι»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 12:56

Θεόφιλος για την απομάκρυνση των μπαζών: «Ευχάριστη εξέλιξη - Ευχόμαστε να αλλάξει γρήγορα η άσχημη εικόνα στο λιμάνι»

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την ευχάριστη εξέλιξη, όπου με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών εγκρίνεται κονδύλι ύψους 100.000 στο Λιμενικό Ταμείο για την απομάκρυνση των μπαζών από το λιμάνι του Αργοστολίου.

Ο κ. Μιχαλάτος μίλησε για ευχάριστη εξέλιξη, εντούτοις επεσήμανε πως: «Δεν είμαι ικανοποιημένος. Θα ήμουν αν είχε προχωρήσει ο εργολάβος, να έχει ολοκληρωθεί το έργο και να μπορούμε να χαρούμε όλοι το έργο» ανέφερε ο Δήμαρχος τονίζοντας παράλληλα πως ήταν πολύ δυσάρεστο το γεγονός ότι ο εργολάβος διέκοψε τις εργασίες και υπήρχε αγωνία για να φύγουν τα μπάζα. Τόνισε ότι, εγκρίθηκε το κονδύλι, αλλά τώρα υπάρχει μια διαδικασία μέχρι να φύγουν τα μπάζα ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γ.Γ. του Υπουργείου κο Καραγιάννη και τον Βουλευτή Παναγή Καππάτο που συνέβαλλαν στην λύση του προβλήματος. «Αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη η έγκριση του κονδυλίου και ευχόμαστε να προχωρήσει γρήγορα και να αλλάξει αυτή η άσχημη εικόνα».

Αναφορικά με την συνέχιση του έργου (συνολικά) ο κος Μιχαλάτος εξήγησε ότι θα συνεχιστεί με νέο ανάδοχο, ώστε να ολοκληρωθεί. «Η ολοκλήρωση δεν θα είναι άμεση. Θα υπάρξει κανονικά η διαδικασία, μέχρι να εγκατασταθεί ο εργολάβος, μέχρι να ολοκληρωθεί…Φαντάζομαι ότι αυτή η διαδικασία θα είναι έτοιμη για του χρόνου» σημείωσε. Παράλληλα τόνισε ότι τα μπάζα που θα μαζευτούν θα μεταφερθούν σε ειδικό μέρος για να ανακυκλωθούν, σύμφωνα με την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Ο κος Μιχαλάτος υπογράμμισε ότι στις 30 Ιουνίου θα έχουμε και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο και τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα όλο το διάστημα θα έχουμε ένα πλοίο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό αλλά και στο βίντεο που έφτιαξε ο δήμος προκειμένου να παροτρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην υπάρχουν αδιάθετα εμβόλια και αρνητές, για να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Παρακάτω ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: 

{https://soundcloud.com/user-46829938/11-6-2021a}




00 inkefalonia general ad 300X250