Απάντηση Περιφέρειας στον Γιώργο Καλούδη αναφορικά με την εμφάνιση του Σπ. Σπύρου στην εκπομπή της ΝΕΤ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 13:08

Απάντηση Περιφέρειας  στον Γιώργο Καλούδη αναφορικά με την εμφάνιση του Σπ. Σπύρου  στην εκπομπή της ΝΕΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η πρόσκληση του δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη, για συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πέμπτη βράδυ χ2» στηρίχτηκε στην επίσκεψη του κ. Σπύρου στη Γερμανία και στη συνεργασία που είχε με την Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, καθώς ο έγκριτος δημοσιογράφος την έκρινε σημαντική. Με τη συμμετοχή του στην εκπομπή αυτή ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τις εντυπώσεις που του προκάλεσε η συνάντησή του με την κ. Μέρκελ και μετέφερε στους τηλεθεατές τη θέληση της Καγκελαρίου να στηρίξει την Ελλάδα αφενός για την παραμονή της στο Ευρώ και αφετέρου για την αντιστροφή του δυσάρεστου κλίματος που επικρατούσε στη Γερμανία για την Ελλάδα.


Μάλιστα, επεσήμανε ότι η κ. Μέρκελ είναι πρόθυμη να συμμετάσχει προσωπικά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου, προκειμένου να συμβάλει στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας άριστης εικόνας για την Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά ειδικότερα.
Οι διαβεβαιώσεις αυτές από την ηγέτιδα μιας μεγάλης χώρας, όπως η Γερμανία, συνάδουν και με τη θέληση των κατοίκων της Ιόνιας Περιφέρειας, από τους οποίους ο Περιφερειάρχης – σε αντίθεση με τον κ. Καλούδη – άκουσε τα καλύτερα σχόλια.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα της Επτανήσου, ο κ. Σπύρου δε συνηθίζει να τα θέτει γενικώς και αορίστως αλλά επιλέγει να τα θέτει αρμοδίως τόσο εγγράφως όσο και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του με τους Υπουργούς.

Η «κουβέντα για την κουβέντα» δεν είναι στην τακτική του Περιφερειάρχη, ο οποίος επιδιώκει να είναι αποτελεσματικός, να σέβεται τους συνομιλητές του σε μια εκπομπή, να κρίνει ποια και πότε είναι η καταλληλότερη στιγμή για να προωθήσει τα ζητήματα της Περιφέρειας χωρίς κομπασμούς και προς άγραν εντυπώσεων και μόνον.