Δήμος Σάμης: Ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα στον Δήμο και τον παγετό : "Περιορίστε τις μετακινήσεις σας"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 15:38

Δήμος Σάμης: Ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα στον Δήμο και τον παγετό : "Περιορίστε τις μετακινήσεις σας"

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες μέρες έχει επιβεβαιωθεί ικανός αριθμός κρουσμάτων της νόσου COVID-19 στον Δήμο μας, ιδιαίτερα δε στη Σάμη και στον Καραβόμυλο.

Συνακόλουθα έχει δημιουργηθεί μια πραγματική κατάσταση, η οποία, αφενός μεν δεν πρέπει να μας προκαλεί πανικό, αφετέρου δε πρέπει να οδηγήσει όλους μας (Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πολίτες) σε αυξημένη εγρήγορση και σε συμπεριφορές που θα προστατεύουν την κοινωνία και τον συνάνθρωπό μας.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας να παραμείνουν στα σπίτια τους περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν πιστά τις, γνωστές πλέον, οδηγίες του ΕΟΔΥ (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, απολύμανση, κ.λ.π.).

Στα ίδια πλαίσια ο Δήμος Σάμης βρίσκεται σε διαδικασία προμήθειας rapid tests και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς θα προβούμε σε ελέγχους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και σε όσο το δυνατόν περισσότερα χωριά. Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν τις αμέσως προσεχείς μέρες και θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση – ανακοίνωση από τον Δήμο. Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται για κάθε ζήτημα, συνδρομή, αρωγή.

Τα τηλέφωνα που μπορεί ο καθένας να καλέσει είναι:

  • Δημαρχείο Σάμης: 2674360505

Βοήθεια στο Σπίτι για τις Δημοτικές Ενότητες.

  • Σάμης: 2674022971
  • Πυλάρου: 2674061960
  • Ερίσου: 2674051191

Αγαπητοί συμπολίτες,

Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση στην οποία όλοι οφείλουμε, είτε εντείνοντας τις προσπάθειές μας, είτε περιορίζοντας κάποιες δραστηριότητές μας, ανάλογα από ποια θέση υπηρετεί ο καθένας μας την κοινωνία, να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε.

Πεποίθησή μας είναι ότι, αν πράξει ο καθένας αυτό που και ο ίδιος αναγνωρίζει ως σωστό, πολύ σύντομα θα έχουμε εξέλθει χωρίς απώλειες από την κρίση αυτή.

Η προσπάθεια αυτή είναι κοινή και κανένας δεν πρέπει να λείψει. Είναι προφανές πως φαινόμενα κοινωνικού στιγματισμού, αλλά και φαινόμενα παραφιλολογίας, όχι μόνο δεν προσφέρουν κάτι στο σύνολο ή και σε αυτόν που υιοθετεί τέτοιες συμπεριφορές, αλλά αντίθετα δυσχεραίνουν αυτή την κοινή προσπάθεια.

Η κοινωνία της περιοχής μας μπορεί και πρέπει να σταθεί όρθια με αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης. Εξάλλου είναι τα μέλη της κοινωνίας αυτά που προστατεύουν και σώζουν την ίδια την κοινωνία.

Από το Γραφείο Τύπου

Δήμου Σάμης

Ανακοίνωση για τον παγετό

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο μας, θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
• Εφόσον είναι αναγκαίο, να ταξιδεύουν, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
• Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
• Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
• Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
• Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Από την Πολιτική Προστασία

Δήμου Σάμης