Θεόφιλος: «Έτοιμες μελέτες 30 εκατομμυρίων ευρώ - Μέχρι Μάρτιο θα εντάξουμε και το μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 16:00

Θεόφιλος: «Έτοιμες μελέτες 30 εκατομμυρίων ευρώ - Μέχρι Μάρτιο θα εντάξουμε και το μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος»

Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου, που ψηφίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς, μίλησε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Αφού επισήμανε ότι ήταν μια καλή ψηφοφορία και παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, ανέφερε ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει κάνει μελέτες και ήδη έχουν ενταχθεί αρκετά έργα και θα ενταχθούν ακόμα περισσότερα. «Έχουμε καταφέρει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να φτιάξουμε τεχνικά δελτία (μετά τον ΙΑΝΟ), να υδροδοτηθούν τα Ομαλά και να μην έχουν πρόβλημα τα καλοκαίρια, έχουμε εντάξει στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ  τα γήπεδα Διλινάτων και Κεραμειών, θα αναβαθμιστεί το κολυμβητήριο και το κλειστό γήπεδο»  υπογράμμισε. Παράλληλα σημείωσε πως φέτος τα χωριά θα λάβουν διπλή χρηματοδότηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ, θα χρησιμοποιηθούν εξ ολοκλήρου για έργα των χωριών.

Εκτενώς αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Αργοστόλι με την οδοποιία που όπως ανέφερε θα γίνει με κάποια χρήματα που υπάρχουν από τον ΙΑΝΟ, πλην όμως υπάρχουν επιπλέον μελέτες οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Πιο συγκεκριμένα: «Θα αλλάξουμε σε όλο τον Δήμο Αργοστολίου τους αμιαντοσωλήνες, θα ασχοληθούμε με τις Λαϊκές κατοικίες… Το Αργοστόλι θα αλλάξει όψη. Υπάρχουν στα συρτάρια μας μελέτες 30 εκατομμυρίων».   Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και μάλιστα επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν γίνει πολλά πράγματα. Επίσης, τόνισε ότι μέχρι το Μάρτη θα έχει ενταχθεί και το Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου.

Ο κος Μιχαλάτος εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφερόμενος στην πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται το νησί μας σχετικά με τον κορωνοϊό και συνέστησε επιπλέον προσοχή για να συνεχίσουμε να μην έχουμε κρούσματα.




00 inkefalonia general ad 300X250