Σπύρος Σαμούρης: “Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, κάνουμε το σωστό και οι πολίτες θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 09:23

Σπύρος Σαμούρης: “Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, κάνουμε το σωστό και οι πολίτες θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα”

Στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμου Αργοστολίου, Σπύρος Σαμούρης.

Τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας,οι επισκευές στο κολυμβητήριο, οι παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους,η καθαριότητα ήταν τα θέματα που αναλύθηκαν .

Συνοπτικά:

Για τις επισκευές στο κολυμβητήριο Αργοστολίου και σε άλλους αθλητικούς χώρους :

Τα συνεργεία εργάζονται συνεχώς,κάνουμε εκτεταμένες επισκευές σε όλα τα επίπεδα. Η Τεχνική Υπηρεσία στο κάτω μέρος κάνει επισκευές και αποσωληνώσεις σε σωλήνες που είναι σάπιες,οι κερκίδες μονώνονται γιατί έμπαινε νερό,βάφονται οι εγκαταστάσεις. Θα γίνει το κολυμβητήριο περίπου όπως το παραλάβαμε όταν κατασκευάστηκε. Θέλει πολύ δουλειά ,όπως και το κλειστό γυμναστήριο για το οποίο εκπονείται μελέτη επισκευής κάποιων χιλιάδων ευρώ. Δεν θέλω να μπαίνω στην διαδικασία του παρελθόντος ,αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν συντηρηθεί. Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς ως Δημοτική Αρχή. Τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις είναι πολλά ,τα έχουμε ταξινομήσει και σιγά -σιγά θα τα φέρουμε σε μία καλή κατάσταση πάλι. Στο ανοιχτό γήπεδο Αργοστολίου έχουμε βάψει τα αποδυτήρια,έχουμε καθαρίσει το πίσω μέρος απο τις κερκίδες,έχει εκπονηθεί μελέτη για να αλλάξει και το ταρτάν,την τελευταία φορά είχε αλλάξει επι δημαρχίας Γιώργου Τσιλιμιδού και με υπεύθυνο τον κ. Κορσιάνο. Θα δημοπρατηθούν και τα έργα στα γήπεδα Διλινάτων και Κεραμειών. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και αυτό έχει σημασία. Γι αυτό μας επέλεξε κι ο λαός του Δήμου μας,για να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Οσον αφορά τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας και τον στολισμό του Δήμου:

Πέρσι δεχθήκαμε πολλά πυρά και έντονη κριτική όσον αφορά το δέντρο στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου .Ήταν άδικο σε μια Δημοτική αρχή που είχε αναλάβει τρεις μήνες ,με έναν δήμο που προήλθε από διάσπαση,με παραλαβή προϊόντων και χριστουγεννιάτικων στολισμών μηδέν. Κάναμε αυτά που κάναμε και με μεγάλο κόπο. Αναλαμβάνω και την ευθύνη για ότι έκανα πέρσι,ας το καταλογίσουν σε μένα για ότι έκανα και όχι του Δημάρχου για το ότι το δέντρο δεν το φώτισα έτσι όπως έπρεπε γιατί δεν είχαμε τα χρήματα,δεν είχαμε τον χρόνο,ενώ είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα που προανέφερα. Φέτος είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό απο την στιγμή που μπορούσαμε να χαλάσουμε και πέντε δραχμές παραπάνω. Μας προέκυψε βέβαια το lockdown και μας έχει κλείσει στα σπίτια μας δυστυχώς .'Ομως το πρωτεύων ήταν η ψυχική μας ανάταση. Αυτό είναι το μέλημα και όλων των Δημάρχων της Ελλάδας και σε όλο τον κόσμο. Αυτό κάναμε κι εμείς ,δεν κάναμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Για την δαπάνη των 40.000 ευρώ,υπήρχαν αντίθετες φωνές και κριτική πάλι. Εμείς θεωρούμε ότι κάναμε το σωστό,προμηθευτήκαμε κάποια πράγματα τα οποία θα τα έχουμε και τα επόμενα χρόνια. Κι έτσι οφείλαμε να κάνουμε για τους συνδημότες μας στους δύσκολους καιρούς που περνάμε τώρα. Οι πολίτες θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

¨Οσον αφορά την καθαριότητα:Τίς προηγούμενες μέρες κάναμε εκτεταμένες απολυμάνσεις σε εξωτερικούς χώρους και θα συνεχίσει αυτό. Επισκευάσαμε τις σκούπες που είναι και τα βασικά εργαλεία για να έχει καθαριότητα μια πόλη και γιατί χωρίς μηχανολογικό εξοπλισμό δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα,έχουμε ήδη δημοπρατήσει μία καινούργια σκούπα, και με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε ,είμαστε σε όλους τους δρόμους του Αργοστολίου. Όσοι ασκούν μικροπολιτική,μειώνουν την δουλειά των υπαλλήλων,γιατί οι υπάλληλοι είναι αυτοί που είναι μπροστά,εγώ μπορεί να δίνω εντολές για το τι πρέπει να γίνει, αλλά αυτοί που κάνουνε το έργο είναι οι υπάλληλοι του Δήμου και είναι ντροπή να γράφονται διάφορα. Θα πρέπει βέβαια να επισημάνω για μια ακόμη φορά,ότι χωρίς την συναίνεση του συνδημότη δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε Ζητάμε την συνδρομή του να μας βοηθήσει σ αυτό τον τομέα. Έχω κλείσει ήδη δύο σημεία,πίσω από τον Ξενία,στον δρόμο,στον δρόμο προς το μνημείο των Ιταλών γιατί πετάγανε ανεξέλεγκτα απορρίμματα ,και θα κλείσω κι άλλα σημεία. Δεν φειδόμαστε κόπου,χρόνου και οικονομίας,μπορεί κάποιος να τηλεφωνήσει το 2671026999 και να μας δηλώσει τι θέλει να συλλέξουμε. Να βοηθήσουν να έχουμε αυτό που αρμόζει να έχει μια πόλη εμφανισιακά με δυτικό πολιτισμό, αυτό που αρμόζει να έχουμε. Υπάρχει υπηρεσία που καταγράφει όλα τα τηλεφωνήματα.

Όσον αφορά τον νέο Περιφερειακό Διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ και τον ΧΥΤΥ:

Αυτό που γίνεται από την Περιφέρεια είναι απαράδεκτο,είναι πρωτοφανές και είναι και ανήθικο. Ανήθικο όσον αφορά την δουλειά μιας υπηρεσίας για μιά μελέτη τόσων χρημάτων,να στην παίρνει έτοιμη κάποιος και να την δίνει σε κάποιον άλλον και να πληρωθεί κι όλας αυτός ο άλλος. Είναι παντελώς λάθος,είναι υποτιμητικό για την Αυτοδιοίκηση να λαμβάνονται δικτατορικά αυτές οι αποφάσεις και να παίρνουν κάποια πράγματα που ανήκουν σε σένα και να τα πηγαίνουν κάπου αλλού.Υπήρχε μία προγραμματική σύμβαση με την ΕΔΑΚΙ από το 2016,τότε δεν έγινε ,τέλος πάντων εκπονήθηκε η μελέτη και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση. Είμαστε κάθετα απέναντι στην απόφαση της Περιφέρειας και στον τρόπο που λειτουργεί. Το τοπίο αυτό,εγώ το βλέπω όχι γκρίζο,αλλά μαύρο. Ακούω επίσης τις επιτιμητικές δηλώσεις για την καθαριότητα της Κεφαλονιάς όταν εμείς διδάξαμε σε όλη την Ελλάδα τι σημαίνει καθαριότητα και πως πρέπει να γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι ντροπή αυτό.

Όσον αφορά το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου:

Αυτό είναι ένα απο τα πολύ σοβαρά θέματα. Λυπάμαι γιατί η μείζονα αντιπολίτευση με τα τερτίπια της προσπάθησε να το υποβαθμίσει..Δεν είναι το πρώτο,είναι κι άλλα πράγματα ,εδώ ψηφίσανε την Αναπτυξιακή να γίνει και μετά δεν την ψήφιζαν. Τώρα ψηφίσανε το Σκλάβο για τον οποίο θα έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι εμείς για την ψήφο που θα δώσουμε να αναδείξουμε έναν καλλιτέχνη Κεφαλονίτη,γεννημένο στην Κεφαλονιά που έγινε παγκόσμιας εμβέλειας και θα δεσμεύσουμε λέει το κτήριο για 30 χρόνια,για φαντάσου! Είναι αστείο να λέγονται αυτά τα πράγματα. Όπως αστείο είναι αυτό που εκφράστηκε από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και της αντιπολίτευσης, ότι εμείς όταν ξανάρθουμε θα το κάνουμε Δημαρχείο. Αυτό είναι πολιτικά ανήθικο,διότι το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του 2007 το ψήφισε ο κ.Ανουσάκης. Το φήφισμα αυτό το διάβασα στο Δημοτικό Συμβούλιο που πήραμε την απόφαση για το μουσείο. Τότε ψηφίσαμε κατά πλειοψηφία συγκεκριμένα για δύο πράγματα. Πινακοθήκη και γλυπτοθήκη. Να δοθεί στον πολιτισμό το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Είναι ξεκάθαρο αυτό Τώρα λέγονται τέτοια πράγματα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο για κάτι που έχουμε ψηφίσει εδώ και δέκα χρόνια και αλλάζουμε την άποψη μας για λόγους αντιπολιτευτικούς και για κορώνες πολιτικής παλαβομάρας ,γιατί παλαβομάρες τις θεωρώ,είναι νομίζω ανάξιο λόγου να κουβεντιάζεται. Εμείς προχωρήσαμε ως Δημοτική Αρχή να φέρουμε εδώ στην Κεφαλονιά γλυπτά του συμπατριώτη μας, ευχαριστούμε την οικογένεια για την μεγάλη της προσφορά διότι είναι παγκόσμιας αναγνωρισμένης αξίας γλύπτης και θα είναι στον τόπο του. Είμαστε υπερήφανοι που αυτή η Δημοτική Αρχή το κατάφερε αυτό και θα μπεί η συλλογή στο κτήριο αυτό που αγοράσθηκε γι αυτό τον σκοπό,στο κέντρο της πόλης. Για τον πολιτισμό θα κάνουμε και άλλες δράσεις. Μπορεί να είμαστε μία μικρή πόλη συγκριτικά,αλλά σε κάποια πράγματα θεωρούμε ότι θα γίνουμε ο ομφαλός του πολιτισμού. Αυτό είναι ένα πρώτο και μεγάλο βήμα ,θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τέτοιου είδους προσπάθειες διότι τα Επτάνησα και η Κεφαλονιά στον πολιτισμό διαχρονικά είμαστε πολύ ψηλά. Είναι ντροπή για εμάς ,τους σημερινούς δημοτικούς άρχοντες, συμβούλους αρχές, να μένουμε στάσιμοι, η και να οπισθοδρομούμε χάριν μικρής αντιπολιτευτικής κουρμούτας.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-668760959}




00 inkefalonia general ad 300X250