Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού: O σχεδιασμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τον τουρισμό

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 15:01

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού: O σχεδιασμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τον τουρισμό

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, η 11η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας , κος Αλεξάκης.

Η χθεσινή συνεδρίαση κινήθηκε γύρω από την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της πρωτόγνωρης και ιδιότυπης τουριστικής περιόδου που διανύσαμε και που όπως διαφαίνεται και η επόμενη χρονιά, θα κινηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα.

Κοινή άποψη παραμένει το γεγονός της πλήρους ετοιμότητας, διότι η κατάσταση είναι πλέον γνώριμη, έχουμε χαρτογραφήσει αρκετές από τις πτυχές τις πανδημίας και μπορούμε, με οργάνωση και συντονισμό, να πορευθούμε με ασφάλεια στα νέα δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κος Αλεξάκης παρουσίασε συνοπτικά τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τον τουρισμό, βάσει του οποίου επιχειρείται δικτύωση των φορέων μέσω συμμετοχικών διαδικασιών, δράσεις εμπλουτισμού και διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος, μέσω της προώθησης του τουρισμού εμπειρίας και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης και προβολής της ΠΙΝ.

Πρόκειται ενδεικτικά για τις εξής πρωτοβουλίες:
• Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO)
• Σύσταση Ομάδων Εργασίας για την Γαστρονομία και την Αγροδιατροφή.
• Πλαίσιο δράσεων για την ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού.
• Branding και Digital Marketing μέσω ολιστικής προσέγγισης.
• Ενεργός παρουσία της ΠΙΝ στην πλατφόρμα Marketing Greece.
• Ψηφιοποίηση Μονοπατιών και Πολιτισμικού Αποθέματος.
• Προσδιορισμός μεθόδων αξιολόγησης κινδύνου (Risk Assessment Report).

Αναφορικά με την δημιουργία του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού έχει εκδώσει τον Οδικό Χάρτη Ενεργειών και καλεί τις Περιφέρειες να εναρμονίσουν με αυτόν, τον σχεδιασμό λειτουργίας των Παρατηρητηρίων τους. Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει γίνει προεργασία σε επίπεδο έρευνας, ωστόσο πρέπει να αναμένουμε τις τελικές κατευθύνσεις πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνοπτική παρουσίαση των δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα της Αγροδιατροφής και της Γαστρονομίας, την οποία παρακολούθησαν στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Τουρισμού της ΠΙΝ και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ιονίων Νήσων.

Από το Γραφείο Τύπου.




00 inkefalonia general ad 300X250