Θεόφιλος: “Το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί σε πλοίο να πιάσει λιμάνι – Στην Κεφαλονιά πρέπει να μπει ένα τέλος σε νέες ανεμογεννήτριες”

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 20:58

Θεόφιλος: “Το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί σε πλοίο να πιάσει λιμάνι – Στην Κεφαλονιά πρέπει να μπει ένα τέλος σε νέες ανεμογεννήτριες”

 Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στην εκπομπή του Ionian Galaxy και στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο για τις ανεμογεννήτριες και την άδεια από το Λιμενικό Ταμείο στο πλοίο να πιάσει λιμάνι.  

“Η διαδικασία είναι ότι τα λιμάνια τα διαχειρίζεται η εκάστοτε Λιμενική Αρχή και δίνει τον απόπλου και τον κατάπλου των πλοίων, το Λιμενικό Ταμείο έχει την διαχείριση και δεν μπορεί να αρνηθεί σε οποιαδήποτε πλοίο αν δεν υπάρχει κάποια ζημιά στην προβλήτα ή κάτι άλλο, να έρθει. Εμείς ως Λιμενικό Ταμείο δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε σε πλοίο να έρθει στο λιμάνι.

Η διαδικασία είναι ότι η επένδυση των ανεμογεννητριών, πήρε κάποιες αδειοδοτήσεις και δημιουργήθηκαν δρόμοι και υποδομές στα βουνά. Εκεί θα έπρεπε να έχει σταματήσει η αδειοδότηση. Εχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας για τις ανεμογεννήτριες και υπάρχουν και αποφάσεις στα δημοτικά συμβούλια για τις ανεμογεννήτριες στο Ληξούρι.

Η πολιτεία θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στις ανεμογεννήτριες στην Κεφαλονιά, γιατί έχει και με το παραπάνω το νησί έχει βάλει την συμμετοχή του για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα. Καιρός είναι να πάνε και κάπου αλλού.

Υπάρχουν περιοχές και νησιά που δεν έχουν καθόλου ανεμογεννήτριες. Δεν είμαι αντίθετος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όμως στην Κεφαλονιά πρέπει να μπει ένα τέλος, καθώς όλα τα βουνά έχουν γεμίσει με ανεμογεννήτριες.

Το σωστό θα ήταν να μην προχωράει η αδειοδότηση τους, χωρίς την έγκριση του δήμου ή της περιφερειακής αρχής, δηλαδή να μην μπορούν να προχωρήσουν αν δεν το θέλει η τοπική κοινωνία.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και είμαστε δίπλα στους άλλους δήμους που διαμαρτύρονται σε αυτή την κατάσταση. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν χρειάζονται άλλες ανεμογεννήτριες στην Κεφαλονιά”.

Αναφορικά με την επίσκεψη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά στην Κεφαλονιά και στη συνάντηση που υπήρξε, ο Δήμαρχος Αργοστολίου τόνισε:

“Της παρουσίασα την κατάσταση των προβλημάτων στα όρια του δήμου μας και της είπα να πιέσει να αποζημιωθούν άμεσα όσοι επλήγησαν απο τον τυφώνα, αλλά και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των δήμων της Κεφαλονιάς για αποκατάσταση των ζημιών".

Παρακάτω το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/noqtwovzysmh}




00 inkefalonia general ad 300X250