Θεόφιλος για ΚΕΔΗΚΕ: “Δεν θα κάνουμε καμία άλλη επιχείρηση, μέχρι να λυθεί το θέμα των εργαζομένων - Επιθυμούμε και οι 12 υπάλληλοι να έρθουν στον Δήμο Αργοστολίου”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 20:03

Θεόφιλος για ΚΕΔΗΚΕ: “Δεν θα κάνουμε καμία άλλη επιχείρηση, μέχρι να λυθεί το θέμα των εργαζομένων - Επιθυμούμε και οι 12 υπάλληλοι να έρθουν στον Δήμο Αργοστολίου”

Το θέμα της ΚΕΔΗΚΕ συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, απο εκεί που διεκόπη η συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας απο την διακοπή ρεύματος στην Κεφαλονιά.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης στην τοποθέτησή του ανέφερε… “Πρέπει η ΚΕΔΗΚΕ να εκκαθαριστεί… Γιατί δεν έχει έσοδα και την πριονίζουν… Μπορούσε να σταθεί όμως είναι μονόδρομος η εκκαθάριση, γιατί οι άλλοι δήμοι αποφάσισαν διαφορετικά. Πρέπει να μπορέσει να λειτουργήσει αυτόνομα και να δώσει πολιτισμό που είναι ο καθρέφτη του δήμου. Μονόδρομος η αποχώρησή μας και να μπούμε σε διαδικασία εκκαθάρισης Οι άλλοι δήμοι όμως δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΗΚΕ. Η επιχείρηση δεν μπορούσε να διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ…

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος στην τοποθέτησή του επί του θέματος ανέφερε…

“Δεν θέλω να σχολιάσω την επιλογή των άλλων δήμων να αποχωρήσουν, καθώς έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέγουν πώς θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα. Αποδεχόμαστε την επιθυμία τους και προχωράμε.

Οσον αφορά τις οφειλές της ΚΕΔΗΚΕ. Τα οικονομικά του δήμου δεν είναι σε καλό σημείο. Ο Δήμος θα πρέπει να καλύψει το πρόστιμο τα 730.000 ευρώ από το πρόστιμο του ΙΚΑ στον πρώην ενιαίο Δήμο. Μπαίνουν πολλά θέματα που πετάνε έξω τα οικονομικά του δήμου Αργοστολίου.

Θα καταγραφούν οι οφειλές, με βάση τα κριτήρια του υπουργείου αναλογικά με τα πληθυσμιακά κριτήρια να πληρώσουμε… το Ληξούρι διαφωνεί, που σημάνει ότι υπάρχει άλλη άποψη των πραγμάτων. Εμείς δεν θέλουμε κανένας προμηθευτής να χάσει λεφτά. Η ομηρεία με τους προμηθευτές θα κλείσει όταν γίνει η εκκαθάριση.

Το θέμα του προσωπικού της ΚΕΔΗΚΕ 

Κάναμε συγκέντρωση με το προσωπικό και είπαν ότι δεν θέλουν να γίνουν εργαζόμενοι σε κάποια επιχείρηση του Δήμου, αλλά να γίνουν δημοτικοί υπάλληλοι. Έχουμε αναλάβει μία δέσμευση ότι δεν θα κάνουμε καμία άλλη επιχείρηση, μέχρι να λυθεί το θέμα των εργαζομένων. Εμείς επιθυμούμε και οι 12 υπάλληλοι να έρθουν στον Δήμο Αργοστολίου.

Αυτό το πρόβλημα εδώ και έναν χρόνο στην ΚΕΔΗΚΕ έχει δημιουργήσει και πρόβλημα στα κτηριακά που έχει τεράστια προβλήματα. Χρειάζεται πολλά χρήματα για να επισκευαστεί το κολυμβητήριο. Εδώ στο θέατρο δεν δουλεύει ο κλιματισμός, το κλειστό Γυμναστήριο έχει προβλήματα. Μα πως όμως όλα αυτά θα μπορούσε να τα φτιάξει η ΚΕΔΗΚΕ όταν δεν έχει λεφτά;

Εμείς θα κάνουμε τις κινήσεις για να εξασφαλίσει τους εργαζομένους και θα έρθουμε με πρόταση πως θα κινηθεί ο Πολιτισμός. Μέχρι να λυθεί αυτό τον πολιτισμό θα τον λειτουργεί ο Δήμος.

Το θέμα πέρασε με πλειοψηφία η πρόταση του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Γιώργος Χαλαβαζής 




00 inkefalonia general ad 300X250