Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Σταύρος Σπαθής: “Η αύξηση αφορά περιοχές στο Αργοστόλι, στα σημεία με το καινούργιο δίκτυο και όχι σε ολόκληρη την Κεφαλονιά - Η αύξηση είχε προαναγγελθεί πριν από δύο χρόνια...”

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 12:24

Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Σταύρος Σπαθής: “Η αύξηση αφορά περιοχές στο Αργοστόλι, στα σημεία με το καινούργιο δίκτυο και όχι σε ολόκληρη την Κεφαλονιά - Η αύξηση είχε προαναγγελθεί πριν από δύο χρόνια...”

Σημαντικές απαντήσεις έδωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής, στο ερώτημα που έδεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, όσον αφορά την αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου.

Ο κ. Σπαθής απευθυνόμενος στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισε πως: "Τα προβλήματα είναι για να λύνονται και όχι για να μεγαλοποιούνται. Προσπαθείτε να μεταφέρετε λάθος συμπεράσματα στον λαό της Κεφαλονιάς. Με απόφαση του προηγούμενο δημοτικού συμβουλίου πριν απο δύο χρόνια, είχε ψηφιστεί ότι μετά απο 1,5 χρόνο λειτουργίας του νέου εργοστασίου, το πρόγραμμα πληρωμής της λειτουργίας του εργοστασίου, θα γύριζε στην ΔΕΥΑΚ. Η αύξηση όμως αφορά τις περιοχές στο Αργοστόλι και στα σημεία που έχει πάει το καινούργιο δίκτυο και όχι σε ολόκληρη την Κεφαλονιά, όπως λέγατε. Σε όλη την υπόλοιπη Κεφαλονιά δεν θα υπάρχει αύξηση…"

Θεόφιλος: “Αυτό που φωνάζει σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση, είχε προαναγγελθεί πριν από δύο χρόνια...”

Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, τόνισε πως: “Η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ, δεν είναι τόσο καλή. Πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά της … Όμως η ΔΕΥΑΚ κινείται στην σωστή κατεύθυνση και κάνει έργο… και εδώ να πω ένα μεγάλο μπράβο στον πρόεδρο και το ΔΣ της επιχείρησης, γιατί κατάφερε και ξεπέρασε και ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως ήταν αυτό με τις οσμές…

Το δεύτερο σκέλος του εργοστασίου, και αυτό το είχαμε πει πριν από δύο χρόνια πως όταν δημιουργηθεί το εργοστάσιο, θα δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα με την τιμολογιακή πολιτική. Γνωρίζαμε ότι το κόστος λειτουργίας του εργοστασίου πρόκειται να μετακυληθεί στον καταναλωτή μετά απο ενάμιση χρόνο λειτουργίας του εργοστασίου και αν θυμάστε το "φωνάζαμε" στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, επι ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς, όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση. Δυστυχώς, για την βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΚ, είναι ένα αναγκαίο κακό. Αυτό που φωνάζει σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση, είχε προαναγγελθεί πριν από δύο χρόνια”.

Γιώργος Χαλαβαζής




00 inkefalonia general ad 300X250