Νίκος Φρατζής: «Η επιτροπή θα βοηθήσει στην επικοινωνία δήμου και πολιτών – Πολιτική απόφαση η διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 12:10

Νίκος Φρατζής: «Η επιτροπή θα βοηθήσει στην επικοινωνία δήμου και πολιτών – Πολιτική απόφαση η διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ»

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση που εξέδωσε με σκοπό την συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης.

Ο κος Φραντζής επισήμανε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή προβλέπεται νομοθετικά και σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν φορείς αλλά και δημότες, αλλά πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 (συνολικά φορείς και δημότες). Αναφέρθηκε στον λόγο της συγκρότησης της επιτροπής, υπογραμμίζοντας πως: «Θέλουμε να υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ του δήμου και των πολιτών. Στόχος είναι οι σκέψεις, οι προβληματισμοί και οτιδήποτε άλλο έρχεται προς συζήτηση και να δίνεται λύση. Ο δήμος θέλει να ενεργοποιήσει αυτή την επιτροπή».

Ο γενικός γραμματέας εξέφρασε και την άποψή του για την διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ,  εξηγώντας ότι δυστυχώς οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν έχουν τον χαρακτήρα που είχαν παλιότερα και πλέον είναι μόνο γραφειοκρατικές. «Η απόφαση να διαλυθεί δεν ήταν του Δήμου Αργοστολίου. Οι δήμοι Ληξουρίου και Σάμης από τον Νοέμβριο είχαν αποφασίσει να συστήσουν δικούς τους φορείς. Η Αποκεντρωμένη το ενέκρινε» τόνισε. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το μόνο που απομένει είναι να γίνει οικονομική εκκαθάριση καθώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν τα λεφτά τους.

πηγή: 965.gr