Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου: Συγχαρητήρια στην Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 12:23

Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου: Συγχαρητήρια στην Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Αργοστολίου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια  στην Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς, και στους  αθλητές της,  Αλίκη Σταματελάτου και Δημήτρη Αντωνάτο, που στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ-16 της Πάτρας, κατέκτησαν αντίστοιχα, το χρυσό και το ασημένιο  μετάλλιο.

Η αθλήτρια των 150 μ. Αλίκη Σταματελάτου πετυχαίνοντας την επίδοση 19.84΄΄ (ατομικό και ρεκόρ Κεφαλονιάς)  κατέχτησε την πρώτη θέση, ενώ ο Δημήτρης Αντωνάτος στην σφαιροβολία πετυχαίνοντας το δικό του νέο ρεκόρ Κεφαλονιάς στην κατηγορία του 14,94 μ. κατέκτησε την δεύτερη θέση.

 Εκφράζει επίσης τα θερμά συγχαρητήρια  στους προπονητές της Γ.Ε.Κ. Νίκο και Βασίλη Μεταξά καθώς και στον Γιώργο Αντωνάτο (πατέρα του Δημήτρη Αντωνάτου και παλαιότερο αθλητή στην σφαιροβολία), για τις επιδόσεις των παραπάνω αθλητών, καθώς και για την εξαιρετική δουλειά και προσφορά που έχουν στον αθλητισμό στο νησί μας και στην νεολαία του, που αναγνωρίζεται πλέον ως σημαντική δύναμη στον στίβο σε εθνικό επίπεδο.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι και αυτή η επιτυχία  πρέπει να γίνει αφορμή, ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση (Δήμο και Περιφέρεια) ώστε ο αθλητισμός  να αποτελέσει καθολικό κοινωνικό δικαίωμα των παιδιών, και όλων των νέων.  Η διαχρονική πολιτική της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης υποδομών, της γενίκευσης του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού μέσω χορηγών κτλ., δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να καλύψει την λαϊκή ανάγκη της ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού στο νησί και την χώρα μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστούν τουλάχιστον επαρκείς και ασφαλείς υποδομές  στίβου (π.χ. σύγχρονο και ασφαλές ταρτάν στίβου), που σήμερα είναι ζητούμενες στο στάδιο Αργοστολίου και σε κάθε περίπτωση αναντίστοιχες  με τις παραπάνω επιτυχίες. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αργοστολίου δεσμεύεται να είναι στο πλάι όλων των αθλητών και των σωματείων του Δήμου μας και ιδιαίτερα της ΓΕΚ, που διαπιστωμένα προσφέρει ένα μεγάλο έργο και καλεί την Δημοτική Αρχή να στηρίξει έμπρακτα και γενναία την προσπάθειά της.

Καλεί το λαό και την νεολαία  να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στην ενεργητική συμμετοχή στην άθληση, μέσω της πρόσβασης σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές (με πρόσφατη εισήγησή μας στο Δ.Σ. συγκεκριμενοποιήσαμε ένα προς ένα τα προβλήματα σε αυτές),  με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού, με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να δοθεί δημιουργική διέξοδος ειδικά στην νεολαία της περιοχής μας.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ           12/7/2020             Η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Αργοστολίου.




00 inkefalonia general ad 300X250