Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Θα προσφύγουμε νομικά κατά του άρθρου 93»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 13:29

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Θα προσφύγουμε νομικά κατά του άρθρου 93»

Συνέντευξη Δημάρχου Αργοστολίου στον Cosmos 96,5

 Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, για να ενημερώσει για τις κινήσεις που σχεδιάζει να κάνει από εδώ και στο εξής, σχετικά με το άρθρο 93 του νομοσχεδίου.

Ο κος Μιχαλάτος διερωτήθηκε γιατί συμβαίνει αυτό. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Όλοι βλέπουμε τους τελευταίους μήνες να έχουμε δεχτεί μια επίθεση. Πρώτα μας παίρνουν την ΜΕΘ, μετά τον Φορέα Διαχείρισης του Αίνου και την ΕΔΑΚΙ και δεν έχουμε καταλάβει το γιατί».

Όπως επισήμανε, ο δήμος θα συνεχίσει να παλεύει. «Θα προσφύγουμε νομικά για το άρθρο 93. Δεν μπορεί το κράτος να παίρνει την περιουσία μας και να την μεταφέρει στην Κέρκυρα» ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι την Κεφαλονιά την ενδιαφέρει η διαχείριση των απορριμμάτων για να μην αυξηθεί το κόστος, δίνοντας και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του κόστους του τόνου απορριμμάτων στην Κεφαλονιά και του κόστους στην Κέρκυρα.

«Δεν έχουμε κάποια εγγύηση ότι τα πράγματα δεν θα είναι χειρότερα μετά» τόνισε, εννοώντας ότι από τις απαιτήσεις που είχαμε, δεν έχουμε πάρει κάτι, καθώς όπως επισήμανε η έδρα του ΦΟΣΔΑ θα οριστεί με εντολή υπουργού, αλλά και η θέση της Κεφαλονιάς στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει διασφαλιστεί.

Αναφερόμενος τέλος, στην λειτουργία του Δήμου το τελευταίο διάστημα, ο κος Μιχαλάτος προσπαθούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Υπάρχουν οι άδειες ειδικού σκοπού, η εργασία εκ περιτροπής, τα έσοδα είναι ελάχιστα. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» βοηθάει όσους έχουν ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: 965.gr

 

Kefalonia Radio · ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ (7 - 5-2020)