Συναντήσεις εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 10:39

Συναντήσεις εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή στην Αθήνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής στις 5 Δεκεμβρίου ήταν στην Αθήνα, για την παρακολούθηση ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Καταρχήν συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Λ. Θεοτοκάτο και συζήτησαν την προώθηση της υλοποίησης του Β΄ Λυκείου Αργοστολίου, μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, καθώς και την ωρίμανση μελετών κατασκευής των άλλων σχολικών κτιρίων των Νησιών μας.

Εν συνεχεία συνεργάστηκε με το Διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Ε. Βεκρή, σχετικά με την εξόφληση των οφειλομένων από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μετά την εκκαθάριση της. Επίσης μίλησαν για την εξόφληση στο ΙΚΑ, των χρημάτων που έχουν υπεξαιρεθεί από την τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τη νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για αυτό, προκειμένου να εκδοθεί ασφαλιστική ενημερότητα και να μην υπάρχει κίνδυνος μη ροής χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επίσης συναντήθηκε με την Δ/ντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού με την οποία μίλησαν για την προώθηση έργων αξιοποίησης αρχαιολογικών χώρων στο ΕΣΠΑ, που βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ακόμη ανέλυσαν τον απεγκλωβισμό από τις γραφειοκρατικές δυστοκίες της Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης και συμφωνήθηκε, εντός των ημερών, η συνάντηση υπό την αιγίδα του αρμόδιου Υπουργείου όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Συναντήθηκε ακόμη με τον Διευθυντή της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΠΕΧΩΔΕ κο Πανουτσόπουλο με τον οποίο συζήτησε για την αποπεράτωση του οδικού άξονα της Κρανιάς. Είχε δε την διαβεβαίωση του κου Διευθυντή ότι το τελευταίο τμήμα του έργου, για την ολοκλήρωσή του, θα δημοπρατηθεί τέλος Ιανουαρίου 2013΄ εφόσον έχουν ήδη εξασφαλιστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τμήμα ΣΤ) και η απόφαση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της ΠΙΝ.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250