Σωτήρης Κουρής: «Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των νησιών»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 10:40

Σωτήρης Κουρής: «Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των νησιών»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να εκφράσει την άποψή του για το φλέγον ζήτημα της ΕΔΑΚΙ και να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ο κος Κουρής εξήγησε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για την Κεφαλονιά αλλά και για τα Ιόνια Νησιά τα οποία η Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει ως σύνολο και θέλει να δώσει μια λύση. « Το θέμα το γνωρίζω από το 2011 όταν και δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ΦΟΣΔΑ. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στα άλλα νησιά και η Κυβέρνηση προσπαθεί να το λύσει» ανέφερε και συμπλήρωσε : «Είναι μια πρόκληση και για την περιφέρεια και θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι αρμονικά για να λυθεί το πρόβλημα».

Ο αντιπεριφεριάρχης επιχείρησε να εξηγήσει πως θα λειτουργήσει η αποκομιδή και διαχείριση – στην περίπτωση που εγκριθεί το άρθρο 93-  επισημαίνοντας πως το 60% της διαχείρισης των ΦΟΣΔΑ θα δοθεί στους δήμους ενώ κοινή απαίτηση είναι να υπάρχει ένας δήμαρχος από κάθε νησί στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να μπορεί να λειτουργεί και το ΔΣ να έχει έδρα την Κεφαλονιά.

Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σχετικά με τους υπαλλήλους, καθώς θα παραμείνουν στις θέσεις τους. «Δεν πρόκειται να έρθουν σκουπίδια από άλλα νησιά, απλώς θα δημιουργηθούν νέες συνθήκες» κατέληξε.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος