Θεόφιλος Μιχαλάτος: “Δεν μπορεί κάποιος να γκρεμίζει κάτι που ήταν πετυχημένο εδώ και 35 χρόνια - Αν χαθεί η ΕΔΑΚΙ, θα χάσουμε όλοι. Εδώ δεν χωρούν πολιτικές σκοπιμότητες” (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 13:04

Θεόφιλος Μιχαλάτος: “Δεν μπορεί κάποιος να γκρεμίζει κάτι που ήταν πετυχημένο εδώ και 35 χρόνια - Αν χαθεί η ΕΔΑΚΙ, θα χάσουμε όλοι. Εδώ δεν χωρούν πολιτικές σκοπιμότητες” (Ηχητικό)

Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή για την “εκρηκτική” κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την “ανακάλυψη” της πρόθεσης της Κυβέρνησης να καταργήσει την ΕΔΑΚΙ.

“Την Παρασκευή στις 12 την νύχτα, μπήκε ξαφνικά και χωρίς δημόσια διαβούλευση στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Περιβάλλοντος, το άρθρο 93 το οποίο ουσιαστικά δημιουργεί έναν νέο φορέα διαχείρισης σε όλη την Περιφέρεια και καταργεί την ΕΔΑΚΙ” ήταν τα λόγια του κ. Μιχαλάτου και συνέχισε: “Εμείς έχουμε λύσει το πρόβλημα εδώ και δεκαετίες και έχουμε δημιουργήσει ένα κόσμημα που είναι η Διαδημοτική. Όταν πήρα είδηση τι πάει να γίνει, επικοινώνησα με τον πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου και την Δήμαρχο Κέρκυρας κα Υδραίου, η οποία τάχθηκε υπέρ μας, επικοινώνησα με τους άλλους δύο δημάρχους της Κεφαλονιάς και τον δήμαρχο Ιθάκης και αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ενημέρωσα τους επικεφαλής των παρατάξεων, με στόχο να αποσυρθεί το άρθρο 93 ώστε να παραμείνει η Κεφαλονιά το καθαρότερο νησί στην Ελλάδα”.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου είπε επίσης ότι τον είχε «προσεγγίσει πριν από δύο μήνες και ένας ιδιώτης που ήθελε να δημιουργήσει εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων στο Ληξούρι, με μία παραγωγή 100 τόνους την ημέρα, που όπως - πλέον  αποδεικνύεται -  δεν θα αφορούσε μόνο τα σκουπίδια της Κεφαλονιάς. Θεώρησα τότε ότι ήταν ένας αιθεροβάμων, όμως τελικά όλα τα πράγματα έχουν μία εξήγηση. Για μας όλο αυτό εγκυμονεί κινδύνους, γιατί στο νέο φορέα η Κεφαλονιά θα έχει ένα ελάχιστο ποσοστό και θα χάσει περιουσιακά στοιχεία που έχουν αγοραστεί από θυσίες των προηγούμενων δημάρχων και είναι η περιουσία του λαού της Κεφαλονιάς θα χαθεί. Η Κέρκυρα θα έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό . Με λίγα λόγια θα διαχειρίζονται οι Κερκυραίοι την δική μας περιουσία. Παράλληλα, δεν θα μπορούμε να χαράξουμε εμείς τιμολογιακή πολιτική. Οι τιμές θα ορίζονται από αυτούς. Και δεν ξέρω αν μπορούμε να δεχθούμε εμείς τον όγκο σκουπιδιών από όλα τα Ιόνια Νησιά. Ο νέος φορέας που θα δημιουργηθεί θα πληρώσει και τα πρόστιμα που έχουν φάει εξαιτίας των σκουπιδιών άλλες περιοχές. Έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας και σε όλα τα κόμματα να μην το ψηφίσουν στη Βουλή. Έχουμε ζητήσει να γίνει έκτακτο Περιφερειακό συμβούλιο και να μας στηρίξουν και από εκεί… Θα ζητήσω σήμερα από Ξενοδόχους και Επιμελητήριο να στηρίξουν αυτό τον αγώνα που κάνουμε”.

“Δεν μου αρέσει η στάση που επιδεικνύει η μείζονα αντιπολίτευση”

"Ήταν πολύ επικίνδυνο, έτσι όπως πήγαν να το περάσουν από την Κυβέρνηση, να μην το παίρναμε καν χαμπάρι. Πρέπει όμως να μείνουμε ενωμένοι αυτή την δύσκολη στιγμή για το νησί μας και να σχολιάσω ότι δεν μου αρέσει η στάση που επιδεικνύει η μείζονα αντιπολίτευση, να μην αφήνει τον πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρο Παρίση, να βοηθήσει και να μπει και αυτός στην  προσπάθεια που γίνεται, θεωρώντας πως θα έχει πολιτικά οφέλη η «Ισχυρή Κεφαλονιά» αν χαθεί η ΕΔΑΚΙ από την Κεφαλονιά. Αν χαθεί η ΕΔΑΚΙ θα χάσουμε όλοι. Αυτά τα πράγματα πρέπει να είναι πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Και έχουμε ακριβώς το ίδιο θέμα και με την Διαχείριση του Φορέα του Αίνου, που θέλουν να την πάνε στην Ζάκυνθο».

Καταλήγοντας τόνισε: “Δεν μπορεί κάποιος να σχεδιάζει και να γκρεμίζει κάτι που ήταν πετυχημένο 35 χρόνια”.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη




00 inkefalonia general ad 300X250