Βασίλης Ρουχωτάς: Η υπογραφή σύμβασης για την μελέτη επισκευής του θεάτρου με τυμπανοκρουσίες αποτελεί πρόκληση σε όλους τους Παληκισιάνους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 11:16

Βασίλης Ρουχωτάς: Η υπογραφή σύμβασης για την μελέτη επισκευής του θεάτρου με τυμπανοκρουσίες αποτελεί πρόκληση σε όλους τους Παληκισιάνους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε δέκα ήμερες  συμπληρώνονται έξη ολόκληρα χρόνια από τον πρώτο καταστροφικό σεισμό ο οποίος έπληξε την Παλική στις  26 Ιανουαρίου 2014.

Τα ερείπια των πολυκατοικιών, τα σχολεία στα κοντέινερ,  το κτίριο του Δημαρχείου, η κατάσταση των επαρχιακών και δημοτικών δρόμων κτλ, παραμένουν αψευδείς μάρτυρες των συνεπειών των σεισμών.

Το τραυματισμένο και εγκαταλελειμμένο επί έξη ολόκληρα χρόνια θέατρο της πόλης μας επιβεβαιώνει "του λόγου το αληθές"  με την συμπληρωματική παρατήρηση ότι οι ζημίες από την εγκατάλειψη του κτιρίου του θεάτρου επί έξη χρόνια ίσως αποδειχθούν  μεγαλύτερες από τις ζημιές του σεισμού.

Η υπογραφή λοιπόν της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης επισκευής του θεάτρου με τυμπανοκρουσίες αποτελεί πρόκληση σε όλους τους Παληκισιάνους και δεν μπορεί να συγκαλύψει τις βαρύτατές ευθύνες του Δημάρχου κ Κατσιβέλη ο οποίος ως δημοτικός σύμβουλος επί πέντε χρόνια αλλά και αντιδήμαρχος επί δυο και ήμισυ έτη της Δημοτικής Αρχής Παρίση δεν έπραξε το παραμικρό για να ολοκληρωθεί η μελέτη επισκευής εγκαίρως.

Επί πλέον  φέρει την  αποκλειστική ευθύνη για τις ζημιές που υπέστη το κτίριο από την εξαετή εγκατάλειψη από την θητεία του ως μέλος της ΚΕΔΗΚΕ.
Οι τυμπανοκρουσίες επίσης για την υπογραφή της σύμβασης δεν μπορεί να αποκρύψουν  το γεγονός ότι το θέατρο θα χρειαστεί τουλάχιστον ακόμη  δύο χρόνια για να παραδοθεί προς χρήση στην κοινωνία μας.

Ως Δημοτική Παράταξη δώσαμε και χέρι συνεργασίας και χρόνο ανοχής στην Δημοτική Αρχή.

Όμως η  συνέχιση της ανοχής και η  σιωπή εκ μέρους μας σημαίνει συνενοχή στην απραξία  μιας Δημοτικής Αρχής  η οποία επτά μήνες από την εκλογή της  δεν έχει καταφέρει όχι να παράξει έργο, αλλά ούτε να συντάξει τον  κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς  με τις προτάσεις μας και με πνεύμα συνεργασίας όπως μέχρι σήμερα,  θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε έργο ή  δράση της Δημοτικής Αρχής που είναι ωφέλιμο για τον τόπο.

Όμως   γεγονότα και πράξεις σαν την υπογραφή με τυμπανοκρουσίες μιας απλής αλλά δραματικά καθυστερημένης σύμβασης για την εκπόνηση μιας μελέτης θα αποκαλύπτονται στην κοινωνία.

Ληξουρι 16 Ιανουαρίου 2020

Από το γραφείο τύπου της παράταξης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ