Η Επτανησιακή Πρωτοβουλία για τις προσλήψεις προσωπικού στην Περιφέρεια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 18:08

Η Επτανησιακή Πρωτοβουλία για τις προσλήψεις προσωπικού στην Περιφέρεια

Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων τακτικού προσωπικού, που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Κέρκυρα 2.12.2019) ανακοινώνει τα εξής:

  1. Όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Περιφερειακών ενοτήτων αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, που δεν επιτρέπουν την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών, τη μετατροπή των υπηρεσιών σε απλούς διεκπαιρεωτικούς, γραφειοκρατικούς μηχανισμούς και την αδυναμία άσκησης κοινωνικών και αναπτυξιακών πολιτικών.
  2. Η κυβέρνηση ενεργοποίησε αιφνιδιαστικά μια διοικητική διαδικασία ηλεκτρονικής αποτύπωσης των αιτημάτων των περιφερειών για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων υπαλλήλων με την προϋπόθεση της ύπαρξης των αναγκαίων πιστώσεων στον προϋπολογισμό τους. Μάλιστα όλη η διαδικασία καταγραφής, ιεράρχησης, οικονομικής διασφάλισης και αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων (οικονομικής επιτροπής και περιφερειακού συμβουλίου) έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 ημέρες!
  3. Από τον προϋπολογισμό που συντάχτηκε πριν λίγες ημέρες με αυστηρά διοικητικούς όρους, ο οποίος βασίζεται αποκλειστικά στα περυσινά οικονομικά δεδομένα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής υπήρχε η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για πρόσληψη μόνο τεσσάρων υπαλλήλων σε όλη την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι οποίες τελικά αυξήθηκαν σε δώδεκα (12) με τον όρο των σχετικών τροποποιήσεων τον επόμενο μήνα.
  4. Την πρόταση αυτή υπερψήφισε η Επτανησιακή Πρωτοβουλία» ως μοναδική επιλογή, ως αναπόφευκτη αποδοχή αντιμετώπισης μιας υφιστάμενης κατάστασης, που τελματώνει τις υπηρεσίες μας και δημιουργεί τεράστια προβλήματα, απαιτώντας ταυτόχρονα την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων όλων των περιφερειακών ενοτήτων με μόνιμο προσωπικό το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» θα συνεχίζει την προσπάθεια για την ανάδειξη και ριζική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας, αποδίδοντας τις ευθύνες που υπάρχουν με  συνέπεια και αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του επτανησιακού λαού. 

 Από το Γραφείο Τύπου

 




00 inkefalonia general ad 300X250