Σωτήρης Κουρής προς Υπουργό Ναυτιλίας: «Δεν αντέχουμε άλλη μείωση δρομολογίων»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 15:51

Σωτήρης Κουρής προς Υπουργό Ναυτιλίας: «Δεν αντέχουμε άλλη μείωση δρομολογίων»

Σωτήρης Κουρής: «Να προηγείται κατάθεση προτάσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Δεν αντέχουμε άλλη μείωση δρομολογίων» Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που θα καθορίσει τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας στα νησιά του Ιονίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, απέστειλε επιστολή τόσο προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κώστα Μουσουρούλη, όσο και στα μέλη του Σ.Α.Σ.

Η επιστολή

Αξιότιμα μέλη του Συμβουλίου,

Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης σας παρακαλούμε προκειμένου να λάβετε απόφαση για τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών των νησιών μας να συνυπολογίσετε τα εξής:

Ήδη από το προηγούμενο χρόνο έχουν μειωθεί τα δρομολόγια των νησιών μας με την αποχώρηση της εταιρίας «ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ» από τη γραμμή ΠΟΡΟΣ Κεφαλονιάς – ΚΥΛΛΗΝΗ. Επίσης στο δρομολόγιο ΠΑΤΡΑ – ΣΑΜΗ είχαν μειωθεί τα απογευματινά δρομολόγια τρείς φορές την εβδομάδα. Με αυτές τις περικοπές των δρομολογίων τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι των νησιών αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις τους.

Δεν αντέχουμε άλλη μείωση δρομολογίων

Ειδικά όσοι θέλουν να ταξιδέψουν για την Ιθάκη κυριολεκτικά αγωνίζονται για να βρουν τη δική τους «Ιθάκη». Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλη μείωση δρομολόγιων. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε σήμερα κατά τη συζήτηση των αιτήσεων των ακτοπλοϊκών εταιριών για την εξέταση των δρομολογίων από 1.11.2012 να αποφασίσετε τουλάχιστον δυο δρομολόγια καθημερινά καθ όλη τη διάρκεια του έτους για τη γραμμή ΠΑΤΡΑ – ΣΑΜΗ – ΙΘΑΚΗ. Όσον αφορά τα δρομολόγια της γραμμής ΚΥΛΛΗΝΗ – ΠΟΡΟΣ είναι αναγκαία τουλάχιστον πέντε δρομολόγια κατά τη θερινή περίοδο με πρόβλεψη και για νυχτερινό δρομολόγιο. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου χρειάζονται τρία δρομολόγια. Ένα εξ αυτών απαιτείται να πραγματοποιείται κατά τις 22:00 από Κυλλήνη προς Πόρο ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν απογευματινές ώρες.

Να εξεταστεί το ύψος της τιμής των εισιτηρίων

Επίσης μια άλλη παράμετρος που πρέπει να εξεταστεί είναι το ύψος της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ο οποίος είναι ανασταλτικός παράγοντας για τις μετακινήσεις στα νησιά μας όταν σε άλλους μακρινότερους προορισμούς υφίστανται αντίστοιχες τιμές.
Κατανοούμε ότι παραδοσιακές εταιρίες στο χώρο της Ναυτιλίας βρίσκονται αντιμέτωπες σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, όμως γνώμονας στις αποφάσεις σας πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και για το λόγο αυτό οι προσπάθειες πρέπει να τείνουν σε αυτό το στόχο.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι προτάσεις

Λυπούμαστε γιατί σε συνεδριάσεις σα τη σημερινή που επηρεάζουν τη καθημερινότητα των πολιτών μας, δεν γίνονται γνωστές σε εύλογο χρονικό διάστημα οι καταθέσεις των αιτήσεων των ακτοπλοϊκών εταιριών στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αφουγκράζεται τη βούληση των κατοίκων και έχει τη δυνατότητα να καταθέσει κατάλληλες προτάσεις.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250